У БИЦИКЛИСТИЧКОЈ ТРЦИ “БЕОГРАД-БАЊАЛУКА” 176 УЧЕСНИКА :: Semberija INFO ::

 

У БИЦИКЛИСТИЧКОЈ ТРЦИ “БЕОГРАД-БАЊАЛУКА” 176 УЧЕСНИКА


Foto
Бициклистичка трка „Београд-Бањалука“, највећи је међународни спортски догађај у Републици Српској и ове године стартује 13. и завршава 17. Априла. Возиће је максималан број учесника, 176 из 30 земаља, а Бијељина је једини град у којем се дешава и старт и циљ етапе. Владимир Куваља, директор трке, рекао је да је старт у Београду, гдје се вози комплетна једна етапа, тимски хронометар. 

-Возимо и ону етапу која обиљежава ову трку и чини је занимљивом и посебном јер се вози у двије земље, гдје такмичари прелазе Павловића мост, од Обреновца до Бијељине. Етапу у Бијељини завршавамо круговима и молим грађане за стрпљење од 14 до 14.30 часова”, рекао је Куваља И додао да се даље вози према Власеници, преко Шековића. 

-У Власеници опет завршавамо круговима, потом се караван сели у Добој, даље према Приједору и то је најдужа етапа од 165 километара. Вози се ауто-путем “9. Јануар”, који је симбол Републике Српске и спајања и јединства. Етапу завршавамо у Приједору”,рекао је Куваља И додао да се посљедња, пета етапа, вози од Дервенте, преко Српца, Градишке и Лакташа и завршава у Бањалуци. 



-Од Београда до Бањалуке, отприлике у пет дана, биће пређено око 700 километара”, појаснио  је Куваља и захвалио владама Републике Српске и Србије, као и министарствима спорта, који су и ове године подржали овај спортски догађај. 

Спортски директор трке Душан Гојић рекао је да је пријављен велики број учесника за трку.
-Имали смо велики број пријављених за трку, али смо морали да направимо пресјек екипа које могу да учествују. Морали смо да не дозволимо учешће за више од 10 екипа, јер то су правила која је увела Међународна бициклистичка федерација и тичу се броја учесника - није дозвољено да их по трци буде више од 176”, појаснио је Гојић и додао да екипе долазе из САД, Канаде, Италије, Нјемачке, Белгије и репрезентација из окружења. Градоначелник Лјубиша Петровић рекао је да ће током трке, која окупља такмичаре из 30 земаља, бити остварено више од 400 ноћења у граду. 

-Овакви догађаји високо мапирају Бијељину у свијету бициклизма и трудићемо се да будемо добри домаћини. Позивамо малишане да учествују у дјечијој трци јер ћемо тако мотивисати младе да се баве спортом”, рекао је Петровић.

(Семберија инфо)