УПОЗНАЈТЕ АЛ РИХЛУ, ЛОПТУ КОЈОМ ЋЕ СЕ ИГРАТИ У КАТАРУ :: Semberija INFO ::

 

УПОЗНАЈТЕ АЛ РИХЛУ, ЛОПТУ КОЈОМ ЋЕ СЕ ИГРАТИ У КАТАРУ


Представљена је лопта којом ће се играти на Мундијалу у Катару - Ал Рихла. Адидас је припремио лопту за 14. светско првенство заредом, а тврди да је Ал Рихла лопта која "најбрже путује кроз ваздух" од свих лопти до сада на Мундијалима.



Како наводе из Адидаса, Ал Рихла је дизајнирана да иде у корак са брзим фудбалом, па је то лопта која "најбрже путује кроз ваздух" од свих лопти до сада на Мундијалима.

"Ово је невероватна, издржљива, висококвалитетна лопта са којом ће уживати звезде у Катару, али и фудбалери широм света", рекао је Жан-Франсоа Пати, директор маркетинга Фифе.

Ал Рихла је, према тврдњама произвођача, прошла ригорозна тестирања и доказала се као изузетно поуздана и прецизна, захваљујући "текстури и  новом облику панела".

"Игра је све бржа, па прецизност и стабилност у лету постају изузетно важни. Нови дизајн омогућио је да лопта знатно брже иде кроз ваздух. За највећи светски спортски догађај морамо да немогуће учинимо могућим, па смо радикалним иновацијама створили најбржу и најпрецизнију лопту за Светско првенство до сада", рекла је Франциска Лофелман, директор дизајна у Адидасу.

На арапском језику, Ал Рихла значи путовање, а инспирисана је културом, архитектуром, препознатљивим бродовима и заставом Катара.

Ал Рихла ће се први пут у јавности појавити у друштву Икера Касиљаса, Каке, Фараха Џефрија и Ноуфа Ал Анзија, након чега креће на путовање око света, на којем ће посетити десет великих градова.
 
(РТС)