НАПАЛИ СУДИЈУ ЗБОГ ЦРВЕНОГ КАРТОНА И ПЕНАЛА :: Semberija INFO ::

 

НАПАЛИ СУДИЈУ ЗБОГ ЦРВЕНОГ КАРТОНА И ПЕНАЛА


- Против фудбалера ФК Романовци, Александра Петковића (30) из Градишке и голмана Ратка Паспаља (22) те навијача Владимира Њежића (32) такође из Градишке, биће покренути прекршајни поступци због напада на судију на фудбалској утакмици у Градишци, сазнаје “Глас Српске”.

Све се догодило у недјељу око 18 часова на фудбалском стадиону у Вилусима код Градишке.

Из Полицијске управе Градишка саопштили су, наводећи иницијале, да је до сукоба дошло након што је главни судија досудио црвени картон играчу ФК Романовци Александру Петковићу те пенал за противничку екипу.

Након судске одлуке, Петковић је почео да се нагурава са судијом те му је отео картоне из руке и бацио их на земљу.

Додају да је након овог напада судији пришао и Паспаљ који га је почео одгуравати тијелом и рукама.

- Након пријаве, полицајци су изашли на терен и утврдили да је до сукоба дошло у 72. минуту када је судија досудио црвени картон домаћем играчу и пенал противничкој екипи - саопштено је из Полицијске управе Градишка.

Убрзо након тога, судија је прекинуо утакмицу и кренуо према свлачионици, након чега је на терен утрчао Владимир Њежић који га је ударио шаком у главу.

Како сазнајемо, ријеч је о првенственој утакмици Осмог кола Градске лиге Градишка, између ФК Вилуси и ФК Романовци који су били домаћини.

Из ФК Вилуси рекли су за “Глас Српске” да је до овог напада утакмица била у духу поштене игре.

- Ово је била сасвим коректна утакмица, без грубих стартова. Један комшијски дерби - рекао је потпредсједник ФК Вилуси Миле Блесић, који је и капитен овог тима.

Додао је да су обје екипе имале неколико пропуштених прилика, али и да је судија веома млад и да још учи.

- Ово није ни први ни посљедњи овакав случај, дешава се у овом рангу такмичења. Веће лиге увијек узму искусније судије и играче, а онда у петој сеоској лиги имамо судије који су почетници и лошије терене - објаснио је Блесић ову ситуацију.

Из ФК Романовци нису хтјели да коментаришу овај инцидент.

(Глас Српске)