КК „УНСУ“: ИСТОРИЈСКИ НАСТУП НА ПРВЕНСТВУ БиХ :: Semberija INFO ::

 

КК „УНСУ“: ИСТОРИЈСКИ НАСТУП НА ПРВЕНСТВУ БиХ


У недјељу, десетог априла, у Зеници је одржано Државно првенство БиХ у каратеу за дјецу до 14 година. Наступило је 113 карате клубова и 913 младих каратиста у 1024 такмичарске категорије.

Карате клуб „УНСУ“ из Бијељине је пут Зенице повео велику екипу састављену од 18 такмичара. Екипу су чинили: Гавриловић Марија (борбе), Ивковић Јана (борбе), Јаковљевић Андреј (борбе), Јошић Урош (кате – појединачно, кате – екипно), Кнежевић Иван (борбе), Лејић Петар (борбе), Мијић Марија (кате, борбе), Мијић Милица (кате, борбе), Недић Славољуб (борбе), Пантелић Матеј (кате), Пантелић Теодора (кате), Трифковић Марија (борбе), Трипуновић Вукашин (борбе), Веселиновић Ведран (борбе), Вучетић Огњен (кате - екипно), Вујић Миа Милица (борбе), Вукадиновић Стефан (борбе) и Вуковић Страхиња (кате –поједниачно, кате – екипно).



Након завршених такмичења Бијељина је добила три првака Босне и Херцеговине. Вујић Миа Милица је у конкуренцији 16 пријављених такмичарки освојила прво мјесто и златну медаљу у категорији дјевојчице, 2009. годиште, до 49кг. Другу златну медаљу је освојила Марија Гавриловић у категорији дјевојчице, 2008. годиште, до 49кг а треће злато за КК „УНСУ“ је освојио Вукашин Трипуновић у категорији дјечаци, 2008. годиште, до 40 кг.



Поред три златне, каратисти КК „УНСУ“ освојили су и три бронзане медаље. Кнежевић Иван је освојио бронзану медаљу у категорији дјечаци, 2008. годиште, борбе, до 40 кг а Мијић Милица у катама за дјевојчице до 13 година. Трећа бронзана медаља је освојена у екипном наступу у категорији дјечака, узраста осам до девет година. Бронзану екипу су чинили, Јошић Урош, Вучетић Огњен и Вуковић Страхиња.

У укупном пласману на Првенству БиХ за дјецу до 14 година, КК „УНСУ“ је најбоље рангирани клуб из Републике Српске што је било изузетно тешко постићи у веома великој и јакој конкуренцији младих каратиста из свих дијелова БиХ. Све ово говори о атмосфери која влада у клубу и посвећености раду са младим спортистима који не престају освајати медаље из свих крајева, за сада, БиХ и окружења.

КК УНСУ