ЗАПАЖЕНИ НАСТУПИ КАРАТИСТА КК “ШАМПИОНИ“ :: Semberija INFO ::

 

ЗАПАЖЕНИ НАСТУПИ КАРАТИСТА КК “ШАМПИОНИ“


Карате клуб „Шампиони“ из Бијељине имао је током протеклог викенда веома запажен наступ на два велика турнира. У недјељу, 10. априла 16 такмичара овог клуба је наступило у Зеници, на Државном првенству Босне и Херцеговине за дјецу до 14 година. Наступило је 111 карате клубова и 910 младих каратиста у више такмичарских категорија.



Екипу Шампиона су чинили: Марија Арсић, Емилија Богдановић, Ива Докић, Дарио Докнић, Тијана Докнић, Данијел Долас, Николина Гаврић, Хелена Ивковић, Саво Манојловић, Милица Марић, Димитрије Марковић, Јаков Перић, Борислав Симикић, Божидар Симикић, Вања Стојановић и Зоран Стојановић, сви у борбама у појединачној конкуренцији. Најзапаженији резултат је остварила Вања Стојановић која је освојила друго мјесто, сребрену медаљу и мјесто у карате репрезентацији БиХ. Из КК „Шампиони“ најављују да се, када је у питању рад са младим каратистима, враћају на стазе старе славе и да је Вањина титула вицешампиона БиХ само почетак.



Истовремено са Првенством БиХ за дјецу до 14 година у Чачку се одржавао 51. Међународни карате турнир Трофеј Србије “Златни појас” и то 09.04.2022. године за сениоре а 10.04.2022. године за кадете, јуниоре и млађе сениоре. Карате клуб „Шампиони“ представили су Марковић Лазар који је у категорији јуниора до 68кг освојио сребрену медаљу док је Александар Новицки освојио злато у категорији јуниора преко 76кг . На овом турниру, у јакој међународној конкуренцији обојица каратиста су направили корак више и по први пут у досадашњој каријери наступили у категорији млађих сениора гдје су и Новицки и Марковић освојили висока трећа мјеста и бронзана одличја.