ОДЛУКУ ВИМБЛДОНА ПОДРЖАЛО ПЕТ ФЕДЕРАЦИЈА :: Semberija INFO ::

 

ОДЛУКУ ВИМБЛДОНА ПОДРЖАЛО ПЕТ ФЕДЕРАЦИЈА


Foto
Пет тениских федерација подржало је одлуку ЛТА и Вимблдона да не дозволе такмичење руским и белоруским тенисерима на гренд слему у Лондону.

Они су тим поводом издали заједничко саопштење у којем су поручили због чега верују да је одлука исправна.

"ЛТА је донела храбру одлуку да забрани играње руским и белоруским играчима на Вимблдону и другим турнирима на трави у Великој Британији. Норвешка тениска федерација подржава одлуку и нада се да ће АТП, WТА, ИТФ следити те кораке", стоји у делу коју је потписао норвешки Савез.
У заједничком саопштењу де потом додаје:

"Санкционисање индивидуалних спортиста је тешка одлука. Чак и тада, последице не могу да се пореде са оним што људи Украјине проживљавају дан за даном. Оштре мере се морају донети како би се окончао овај бесмислени рат. Ми, доле потписане федерације, подржавамо позицију ЛТА и АЕЛТЦ која се тиче руских и белоруских играча на такмичењима у Великој Британији. У овим посебним временима, тенис мора да уради све како би стао уз људе Украјине простив непријатељстава Русије и Белорусије", стоји у саопштењу које су потписале тениске федерације Шведске, Исланда, Финске, Данске и Норвешке.

(Б92)