КАРАТЕ КЛУБ „ШАМПИОНИ“ БИЈЕЉИНА: Сребрни на Кипру :: Semberija INFO ::

 

КАРАТЕ КЛУБ „ШАМПИОНИ“ БИЈЕЉИНА: Сребрни на Кипру


Посљедњи дан априла и први дан маја 2022. године очи свих љубитеља каратеа усмјерене су ка Кипарском граду Лимасол гдје се под кишобраном Свјетске карате федерације одржава Свјетска карате лига за младе (Karate 1 Youth League) за кадете и јуниоре. Овогодишњи турнир на Кипру окупио је 1.539 такмичара из 51 државе свијета.



Упркос бројним финансијским изазовима са којима се сусрећу бијељински спортски клубови, први човјек Карате клуба „Шампиони“, Милорад Марковић пронашао је начин и обезбиједио пут на Кипар за четворицу каратиста у којима, како сам каже, види дух, снагу и вјештину шампиона каратеа. То су Александар Новицки, Никола Зеленовић Благојевић, Милош Симић и Лазар Маковић.



Током такмичења, најдаље је отишао Лазар Марковић. У категорији јуниора до 68кг десило се бх. финале гдје се, поред Лазара пласирао и Сањин Хукара из вогошћанског  КК „Самбон“. Била је ово реприза финала државног првенства БиХ које се 19. марта ове године одржало у Модричи.



Тада је титулу првака БиХ освојио Лазар Марковић. Мало је недостајало да, и на кипарском финалу понови исти резултат, али је Хукара био спретнији и злато носи у Вогошћу.

Такмичење на Кипру се завршав данас, а бијељински „Шампиони“ се сутра враћају у Бијељину.