Први рођендан Атлетског клуба “Атлетик” :: Semberija INFO ::

 

Први рођендан Атлетског клуба “Атлетик”


Чланови и руководство Атлетског клуба “Атлетик” данас имају битан јубилеј - годину дана рада и постојања.
Из овог Клуба подсјећају да је данас  тачно година дана од када су одржали први тренинг на стадиону  "Радник" Бијељина и отворили ново поглавље развоја атлетике у нашем граду.



Протеклих годину дана, како кажу, био пун препрека, саплитања и изазова, јер живимо у средини у којој атлетика као краљица спортова није ни постојала због чега су талентована дјеца била принуђена да напуштају град и одлазе у сусједне градове како би имали стручне тренере и боље услове за рад.

Отворити атлетски клуб у таквој средини је, истичу из АК “Атлетик”, за многе била "лудост", али је њихов тим имао јасан циљ и доказао да и Бијељина може имати професионални  атлетски клуб са свим дисциплинама које атлетику чине краљицом спортова.



Од самог старта са дјецом у овом Клубу раде професори физичког васпитања и спорта уз подршку  репрезентативних тренера, наших пријатеља из Србије, а посебно Петра Танкосића из АК "Банат" Зрењанин. У најтежим тренуцима несебичну помоћ која нам је била потребна у том моменту добили су и од  тренера Давора Тодоровића и АК "Cross" из Брчког. Сам почетак је обиљежила борба пуна саплитања  од стране појединаца  за термине кориштења спортских терена на стадиону.



“Како је вријеме одмицало тако су нам и  родитељи  указивали повјерење. Данас  можемо да се похвалимо са преко 60 чланова различитих узраста без којих не би ни могли остварити горе наведене циљеве. Иза нас су републичка и државна такмичења, цицибански митинзи, уличне трке, хуманитарне трке, међународни митинзи на отвореном и у дворани”, наводе из Клуба.

За ово кратко вријеме, како кажу, могу се похвалити да су њихову такмичари власници државног рекорда БиХ, освајачи преко 20 републичких и државних медаља и трофеја у кугли, вортексу, скоку  у даљ, скоку у вис и средњим  пругама.
Круна квалитетног и тимског рада тренера, дјеце родитеља и  Управе клуба је организација првог атлетског митинга у историји нашег града "Трофеј Бијељине 2022" за чију организацију су од стручне јавности добили највеће могуће оцјене. Овом приликом, гост је био најбољи БиХ атлетичар Амел Тука, који је заједно са министром здравља и социјалне заштите Аленом Шеранићем отворио митинг.

У току су радови на адаптацији спортских терена у касарни "Војвода Степа Степановић" гдје се у цјелости адаптира атлетска стаза и остали садржаји како би се дјеци и члановима у потпуности омогућили да осјете све чари које атлетика нуди.

“Оно што нас радује и на шта смо посебно поносни је пријатељска и другарска атмосфера у клубу са много дјечијег смијеха, радости али и озбиљног, напорног рада и жеље за успјехом”, истичу из Клуба.


​Семберија инфо - З. Кусмук