ТРОФЕЈ БИЈЕЉИНЕ ОПРАВДАО ОЧЕКИВАЊА :: Semberija INFO ::

 

ТРОФЕЈ БИЈЕЉИНЕ ОПРАВДАО ОЧЕКИВАЊА


Foto
Протекле недјеље у Бијељини у организацији карате клуба "УНСУ" одржано је 5. Отворено Карате Првенство Града Бијељине "ТРОФЕЈ БИЈЕЉИНЕ 2022". Турнир је ове године окупио званично 48 клубова из: Србије, Хрватске, Црне Горе, Аустрије, Словачке и Босне и Херцеговине са 530 учесника у 670 такмичарских категорија. Као и предходних година овај традиционални турнир одржао се под покровитељством административне службе Града Бијељина, те компанију "Лyкос Балкан Металс" Генералног спонзора клуба. Поред њих велики допринос да ли су многобројни привредници нашег града који су својом несебичном помоћи дали велики допринос да поново у Бијељини имамо један врхунски карате догађај. Свакако медији учествовали у промоцији турнира и дали свој допринос.



Треба напомути да се турнир одржава сваке године уз сагласност и подршку карате савеза Републике Српске и карате савеза Босне и Херцеговине. И као такав налази се у званичном календару карате савеза Републике Српске и Босне и Херцеговине.



Побједник овогодишњег 5. Отвореног Карате Првенства Града Бијлејне "Трофеј Бијељине 2022" у екипној конкуренцији је кк "РОДА" из Београда испред кк."Шампиони" из Бијељине на другом мјесту, кк."Омладинац" из Подгорице" и кбс."Тузла" из Тузле на трећем мјесту. Пехар појединачних овогодишњих побједника Трофеја Бијељине у сениорској опен мушкој и женској конкуренцији припао је Мурадбашич Харису кк."Орка" из Лукаваца и Рама Диеллеза Рама кк."Улцињ" из Улциња.



Током цијелог дана у спортској дворани Гимназије виђена су надметања у обе такмичарске карате дисциплине за све узрасте, у преко 120 такмичарских категорија. Оно што је ове године обиљежило турнир јесте учешће еминентних клубова из Црне Горе, Словачке и Србије. Они су својим квалитетом који посједују засигурно подигли квалитет турнира у такмичарском смислу на још виши ниво. Поред тога, као организатори смо се потрудили, да ове године обезбједимо уживо пренос комплетног такмичарског дана. Тако су сви љубитељи карате спорта, родитељи учесника, који су били спријечени доћи, могли пратити такмичење директно.



Да би имали један овакав спортски догађај у нашем граду потребно је много тога. Најприје да годинама градите контакте и добре односе, како са клубовима у БиХ тако и изван, те да се сваке године потрудите да задовољите очекивања учесника. Свакако морате током једне такмичарске сезоне бити присутни на сцени и имати одређени квалитет.



Такође, да би имали овакав догађај и да би успјели уопште организовати било је потребна помоћ пријатеља и привредника која је овај пут била кључна у припреми и организацији овогодишњег Трофеја Бијељине. Са свим у вези, на крају, у име организационог Одбора турнира, УО кк."УНСУ" као техничког организатора и домаћина захваљујемо се: свим клубовима на учешћу и подршци! Поред учесника, велику захвалност дугујемо компанији "Лyкос Балкан Металс" Генералном спонзору клуба који је дао велики допринос да овогодишњи "Трофеј Бијељине" буде организован на највишем могућем нивоу. Наравно све би било теже да нисмо имали и подршку административне службе Града Бијељина која нам је омогућила бесплатно кориштење спортске дворане на чему смо такође захвални!



Поред наведеног, морам истаћи да је овогодишњи "Трофеј Бијељине" подржао велики број спонзора и пријатеља клуба којима дугујемо велику захвалност јер су својом несебичном подршком дали немјерљив кључан допринос организацији турнира.

На крају, велико хвала свим медијима на праћењу и промоцији турнира! Свим члановима клуба и родитељима без којих би све ово било немогуће од срца прије свега честитке на постигнутим резултатима, свакако и великом доприносу да имамо један овакав турнир у нашем граду и нашој организацији!
Побједницима турнира и освајачима медаља на овогодишњем турнируупућујемо све честитке са жељом да се и наредне године окупимо по шести пут у Бијељини!



До следеће године у Бијељини, још једном велико хвала свима и најсрдачнији спортски поздрав!

С поштовањем,

Горан Ивковић Предсједник УО клуба и Директор турнира

Прес служба кк "УНСУ