ПРВЕНСТВО РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ 3 X 3 :: Semberija INFO ::

 

ПРВЕНСТВО РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ 3 X 3


Први турнир ће се играти у Угљевику, петог јуна

На данашњој конференцији за новинаре одржаној у Центру за културу „Семберија“ Бијељина, Александар Ђурђевић, предсједник Кошаркашког савеза РС и Љубиша Шикарац, предсједник Савеза 3 x 3 РС најавили су почетак 3 x 3 првенства РС.

 Првенство 3 x 3 првенства РС почиње овог викенда, први турнир одиграће у Угљевику, петог јуна.
Љубиша Шикарац, предсједник Савеза првенства 3 x 3 првенства РС рекао је да овог викенда у Угљевику почиње четврто Првенство лиге РС у баскету три на три, које ће се играти у 21 - ом граду у РС.

-Након 21 – ог турнира, добићемо  шампиона лигашког дијела првенства и она ће као шампион лиге наступати на Финалном првенству Аустрије у Бечу, 20. и 21. августа, који има статус  Челенџер турнира, а све екипе бориће се да прођу даље на такмичење, Wорлд Тоур. По завршетку свих турнира, биће одигран финанлни турнир Првенства РС, гдје ћемо добити шампиона РС у баскету, а тренутно смо у процедури,  да покушамо обезбиједити да и шампион РС настави своје такмичење на неком од Челенџер или Мастерс турнира“, рекао је Шикарац и захвалио се генералном спонзору турнира „Никшићком пиву“, кабинету предсједника РС, Министарству породице, омладине и спорта који су их пратили све ове године и додао да је циљ лиге да се прошири на све градове у РС, а осим 21 - ог града који учествују, позивнице за Финални турнир добиће још четири града који нису дио лиге.

Александар Ђурђевић, предсједник Кошаркашког савеза РС казао је да се од ове године Кошаршки савез РС одлучио активније укључити у организацију и подршку првенства 3 x 3 РС.

-Кошаркашки савез ће омогућити да побједник Лиге РС иде на Челенџер у Аустрију, што је новина од ове године, а такође је и новина да и организација буде много озбиљнија, да постоји дисциплинска  и материјална одговорност свих учесника, да постане формална лига, као што је Прва лига РС“, истакао је Ђурђевић и додао је да је баскет три на три спорт који је однедавно олимпијски спорт у коме је Србија првак свијета  и гдје је Кошаркашки савез Србије максимално укључен у организацију турнира и да они теже ка степену организације који постоји у Србији.

Семберија инфо