КК „ФЕНИКС БАСКЕТ“: ТРЕНИНГ НА ОТВОРЕНОМ У ЦЕНТРУ ГРАДА :: Semberija INFO ::

 

КК „ФЕНИКС БАСКЕТ“: ТРЕНИНГ НА ОТВОРЕНОМ У ЦЕНТРУ ГРАДА


Foto: Semberija info
Кошаркашки клуб Феникс баскет већ три године тренира дјецу са тешкоћама у развоју, а вечерас су на тргу у центру града организовали тренинг на отвореном. Предсједник КК Феникс баскет Бранимир Ђокић каже да пуним срцем раде са дјецом и да на тај начин помажу и дјеци и њиховим родитељима.



-Ово је први тренинг на отвореном и пуно ми је срце кад видим десетак дјевојчица и дјечака који тренирају у континуитету, а надам се да ће интерес дјеце бити још већи у наредном периоду. Такође се надам да ће се у ове активност укључити и већи број привредника са подршком, а ове године смо од Градске управе добили 1.100 КМ за пројекат „Сви имају једнаке шансе“ и између осталих активности, ту је управо и тренинг на отвореном за дјецу са тешкоћама у развоју. Морам да напоменем да је овај пројекат одликовала и предсједница Српске Жељка Цвијановић плакетом Свети Стефан“, каже Ђокић. Предсједник Скупштине Александар Ђурђевић који је и предсједник Кошаркашког савеза РС похвалио је рад КК „Феникс баскет“ и нагласио да ће Град Бијељина  увијек подржавати овакве пројекте.



-Све похвале тренерима КК „Феникс баскет“ на овој активности и доприносу да омогуће дјеци са тешкоћама у развоју да имају и спортске активности“, каже Ђурђевић. Похвале за рад КК „Феникс баскет“ изразио је и градоначелник Љубиша Петровић.



-Тренинг на отвореном је одлична активност, а дјеца захваљујући тренерима, иако имају ограничене тјелесне способности, имају шансу да повећају своје способности и одржавају кондицију што је добро за њихове кости и мишиће. Градска управа ће увијек подржавати овакве активности КК „Феникс баскет“,а подржаћемо и њихов захтјев за заједничко такмичење дјечака и дјевојчица у баскету који ће се одржати у септембру“, каже Петровић.



(Семберија инфо)