ЈОКИЋ ИГРА ЗА СРБИЈУ НА ЕВРОПСКОМ ПРВЕНСТВУ! :: Semberija INFO ::

 

ЈОКИЋ ИГРА ЗА СРБИЈУ НА ЕВРОПСКОМ ПРВЕНСТВУ!


Кошаркаш Денвера Никола Јокић играће за репрезентацију Србије на предстојећем Европском првенству, саопштио је Кошаркашки савез Србије.

Јокић је посљедњи пут за репрезентацију Србије наступио на СП у Кини 2019. године, а српска селекција је тада заузела пето мјесто.

Он је са репрезентацијом Србије освојио сребро на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

Српски кошаркаш је био најкориснији играч НБА лиге 2021. и 2022. године.

- Редовно разговарамо са свим кандидатима, пратимо њихове игре баш као и различите ситуације у којима се налазе при крају веома захтјевне клупске сезоне. Нарочито је комплексна ситуација у вези прва два меча који нас очекују, против Летоније и Белгије, и ту је веома важно међусобно разумијевање и стрпљење. Оно што је извјесно, то је да НБА играчи имају ограничење када је у питању максималан број дана које могу провести са националним тимом током једног љета - рекао је директор српског мушког националног тима Драган Тарлаћ.

Он каже да је здравствена ситуација Богдана Богдановића таква да захтијева стрпљење.

- Учешће у репрезентативним акцијама везаним за Европско првенство, односно квалификациони прозор у августу је потврдио Никола Јокић, који ће од првог дана када то НБА правила буду дозвољавала бити са националним тимом. Са друге стране, здравствена ситуација Богдана Богдановића је таква да захтијева стрпљење. У овом тренутку, најважније је да се он опорави и врати на терен у пуном сјају, а када ће то бити није до краја извјесно, јер процјене на данашњи дан могу бити само оквирне. Са свим осталим кандидатима смо такође у редовном контакту, пратимо и разговарамо о плановима са заједничким циљем, а то је да наша репрезентација у сваком тренутку буде најјача могућа - поручио је Тарлаћ.

Србија ће 30. јуна у Риги играти против Летоније у мечу квалификација за Свјетско првенство, а онда три дана касније српска селекција ће се срести са Белгијом у Нишу.

Крајем августа слиједи нова рунда квалификација за СП у новоформираној групи гдје ће се Белгији, Летонији и Србији придружити тимови Велике Британије, Грчке и Турске.

Србија ће потом играти на Европском првенству, које је на програму од 1. до 18. септембра 2022. 

Изабраници Светислава Пешића у групи су са Чешком, Пољском, Израелом, Холандијом и Финском.