СРПСКИ ТЕНИСЕР УПУЦАН У АМЕРИЦИ, ЂОКОВИЋ СЕ УКЉУЧИО У АКЦИЈУ ПОМОЋИ :: Semberija INFO ::

 

СРПСКИ ТЕНИСЕР УПУЦАН У АМЕРИЦИ, ЂОКОВИЋ СЕ УКЉУЧИО У АКЦИЈУ ПОМОЋИ


Foto
Новак Ђоковић је још једном показао зашто важи за најбољег тенисера свијета, али и за човјека с изузетно великим срцем. Србин је одлучио да донира 5.000 долара за Луку Стојановића, још једног српског тенисера који је упуцан у САД-у 13. маја ове године.

Стојановић је упуцан у ноћи 13. маја, када је стигао у свој дом. Он је те вечери одлучио да оде напоље и погледа шта није у реду са аутомобилом, али када је стигао до њега, угледао је једног човјека који сједи на предњем сједишту. Младић је одмах запуцао и погодио је Луку у кук, навела је његова девојка Мишел.

Метак је погодио главну артерију, а Лука је успио да узме пешкир и "затвори" рану, како би позвао полицију и хитну помоћ. Полиција је стигла убрзо, они су му и пружили прву помоћ, да би он касније био и оперисан у болници. После неког времена је пуштен на кућно љечење, а рачуни су остали неплаћени, те је покренуто донирање како би помогли овом тенисеру.

Укупни трошкови за лијечење Луке Стојановића износе 310.000 долара, а срећом он има осигурање које покрива 80 одсто те суме, пишу медији у Србији. Ипак осталих преко 60.000 долара мора сам да плати и због тога је његова дјевојка покренула кампању скупљања средстава.

Акцији се прикључио и Новак Ђоковић, који је одмах уплатио 5.000 долара.

(Телеграф)