"ДОЗВОЛИТЕ ЂОКОВИЋУ ДА ИГРА НА УС ОПЕНУ" :: Semberija INFO ::

 

"ДОЗВОЛИТЕ ЂОКОВИЋУ ДА ИГРА НА УС ОПЕНУ"


Foto
Скоро шест хиљада људи потписало је петицију у којој се од власти САД тражи да дозволе да српски тенисер Новак Ђоковић игра на турнирима у овој земљи.

Фанови најбољег српског тенисера су разочарани, јер Ђоковић због актуелних правила о вакцинацији неће моћи да игра на америчком тлу.

"Дозволите Ђоковићу да игра ове године на УС опену" наслов је петиције, коју је до данас на страници "Цханге.орг" потписало 5.765 људи.

Амерички медији подсећају да се Ђоковић и даље води као невакцинисанин странац због чега не може да игра на територији САД-а.
 

"У овој фази пандемије нема апсолутно ниједног разлога да се Ђоковићу забрани наступ на УС опену. Америчка влада и Тениски савез САД (СТА) морају да раде заједно и да му допусте да игра. Ако невакцинисани Американци могу да играју, онда може и ђоковић као легенда тениса. Предузмите нешто, УСТА", стоји у објашњењу ове петиције.

Амерички медији подсећају да сви који буду желели да дођу у САД морати да имају негативан тест на коронавирус, а међународни путници поред тога морају да поседују и доказ о вакцинацији.

Ђоковић је већ пропустио Мастерсе у Индијан Велсу и Мајамију ове сезоне, јер није могао да приступи територији САД.

Српски тенисер на Отвореном првенству Америке брани 1.200 бодова освојених прошле гоУС опен у Њујорку на програму је од 29. августа до 11. септембра. Ђоковић би требало пре последњег Грен слем турнира сезоне требало да игра на Мастерсима у Синсинатију и Монтреалу.дине поразом у финалу од Данила Медведева.

(Б92)