Званичници Српске честитали Ђоковићу освајање 21. гренд слем титуле :: Semberija INFO ::

 

Званичници Српске честитали Ђоковићу освајање 21. гренд слем титуле


Фото - Танјуг / АП
БАЊАЛУКА- Званичници Републике Српске честитали су Новаку Ђоковићу освајање седме титуле на Вимблдону и 21. гренд слем у каријери.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић у честитки је истакао да је Ђоковић исписао златним словима нову страницу историје тениса.

"Драги Новаче, од срца Вам честитам на новом тријумфу на Вимблдону, четвртом узастопном и освајању 21. гренд слем титуле у богатој каријери, чиме сте, ко зна који пут, показали да сте један од најбољих српских и свјетских спортиста!", навео је Чубриловић у честитки, коју је упутио у своје и у име Народне скупштине.

Чубриловић је поручио да је Ђоковић препознатљивим борбеним духом и бриљантном игром тријумфовао у финалном мечу угледног турнира и исписао златним словима нову страницу историје тениса, саопштено је из Народне скупштине Републике Српске.

"На радост Србије и Републике Српске и свих љубитеља спорта и тениса широм региона и свијета, који Вас воле и поштују као тениског генија и великог хуманисту и човјека, одиграли сте још један величанствен меч и на понос свих нас, побједнички и достојанствено, подигли вимблдонски пехар. Желим Вам још много побједа. Срећно, Новаче!", додао је Чубриловић.

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић честитала је српском тенисеру Новаку Ђоковићу освајање седме титуле на Вимблдону, истакавши да је сјајном игром и побједом обрадовао бројне љубитеље тениса и вјерне навијаче у Републици Српској.

Цвијановићева је истакла да је Ђоковић још једном потврдио да упорност и борбеност доносе врхунски резултат.

"Уз искрене жеље да и у будућности наставите да нижете успјехе и освајате турнире, још једном Вам честитам и срдачно Вас поздрављам", навела је Цвијановићева на свом "Твитер" налогу.

Она је Ђоковићу упутила честитке у име грађана Републике Српске и у своје име за побједу на Вимблдону и освојену 21. грен слем титулу.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је српском тенисеру Новаку Ђоковићу освајање седме титуле на Вимблдону и 21. гренд слем турнир.

"Својом фантастичном игром, вјештином, храброшћу и одважношћу још једном сте доказали и показали да сте тенисер број један у свијету. Желим Вам још много добро одиграних мечева и освојених турнира широм свијета", истакао је Додик у честитки.

Он је захвалио Ђоковићу на бриљантној игри и предивним спортским тренуцима које је приредио својим вјерним навијачима у Републици Српској, те пожелио му успјех у приватном животу и спортској каријери, саопштено је из Кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић у честиткинаводи да је Новак Ђоковићу, поводом освајања тениског турнира Вимблдона, напунио срца армије навијача у Републици Српској.

"У име Владе Републике Српске и у своје име, упућујем вам најискреније честитке поводом новог, сензационалног успјеха и седмог трофеја на најпрестижнијем свјетском турниру", навео је Вишковић у честитки.

Вишковић је истакао да је Ђоковић величанственом игром и челичном менталном снагом, коју је још једном демонстрирао цијелом свијету, напунио срца армије навијача у Републици Српској.

Предсједник Владе Српске је указао да Ђоковићеви невјероватни спортски успјеси представљају огромно надахнуће за хиљаде младих који, инспирисани овом, али и будућим побједама, у њему виде идеал којем теже.

"Нека ваша нова побједа буде инспирација и подстрек за неке нове мадиће и дјевојке који ће поћи вашим стопама, а вама, од срца, још једном честитке на изванредном успјеху, којим сте исписали нове странице историје свјетског спорта", наведено је у честитки Вишковића.

Српски тенисер Новак Ђоковић освојио је по седми пут Вимблдон побиједивши у финалу Аустралијанца Ника Кирјоса са 3:1 у сетовима /4:6, 6:3, 6:4, 7:6/.

Ово је Ђоковићев 21. гренд-слем трофеј у каријери и 32. гренд слем финале, што је рекорд.


​Глас Српске