БУФОН: МОГАО БИХ ДА СЕ ПЕНЗИОНИШЕМ СА 55 ГОДИНА :: Semberija INFO ::

 

БУФОН: МОГАО БИХ ДА СЕ ПЕНЗИОНИШЕМ СА 55 ГОДИНА


Foto
Легендарни италијански голман Ђанлуиђи Буфон изјавио је да још не размишља о одласку у пензију, пошто планира да брани за Парму најмање до јуна 2024. године, преносе италијански медији.

Буфон (44) је поникао у Парми, а потом је бранио за Јувентус и Пари Сен Жермен прије него што се прошле године вратио у свој матични клуб. Он има уговор са Пармом до јуна 2024. године.

"Могао бих да се пензионишем са 55 година. Провео сам десет година у Парми и 20 у Јувентусу. Већ десет година размишљам о пензионисању, али увијек настављам даље", рекао је Буфон и додао да ће по завршетку играчке каријере остати у фудбалу.

Италијански новинари су га питали да одговори на питање ко је бољи фудбалер Лионел Меси или Кристијано Роналдо.

"Не могу то да одговорим, нисам играо са Месијем. Шампиони се препознају и у свлачионици, требало би да се усредсредимо више на људе него на фудбалере. Када се прича о најбољем свих времена, требало би да знамо да се фудбал промјиенио. Није потребно доводити у питање оно што су радили Пеле, Дијего Марадона или Јохан Кројф. Спортски је рећи да сте међу најбољима који су икада играли", рекао је Буфон, који је за репрезентацију Италије од 1997. до 2018. године бранио на 176 мечева.

(Танјуг)