ФОРМУЛА 1: Ферстапен побjедио у Француској, Леклер излетио са стазе :: Semberija INFO ::

 

ФОРМУЛА 1: Ферстапен побjедио у Француској, Леклер излетио са стазе


ЛЕ КАСТЕЛЕ) - Возач Ред Була Холанђанин Макс Ферстапен побједник је данашње трке Формуле 1 за Велику награде Француске која је вожена на стази у Ле Кастелеу.

Актуелни свјетски шампион у Ф1 је до 27. победе у каријери, а седмог тријумфа ове године, стигао у времену 1:30:02.112.

Друго мјесто припало је возачу Мерцедеса Луису Хамилтону, који је за појбедником каснио нешто више од 10 секунди. Хамилтон је данас у Француској возио своју 300. трку у Ф1.

Треће мјесто припало је још једном возачу Мерцедеса Британцу Џорџу Раселу, који је три круга пре краја претекао Мексиканца из Ред Була Серхија Переза.

Пети је био Шпанац Карлос Саинц из Ферарија, а шеста позиција припала је његовом земљаку Фернанду Алонсу из екипе Алпина. Бодове су још освојили Британац Ландо Норис из Мекларена, Француз Естебан Окон из Алпине, Аустралијанац Данијел Рикардо из Мекларена и Канађанин Ленс Строл из екипе Астон Мартин.

Возач Ферарија Шарл Леклер је добро стартовао, пошто је искористио пол позицију. Међутим, он је излетео са стазе у 18. кругу. Ферстапен је казнио грешку возача Ферарија и заслужено је стигао до седме победе ове године.

Ферстапен је први у генералном пласману возача 233, док је други Леклер са 170.

Наредна трка у шампионату Ф1 биће вожена наредне недеље за Велику награду Мађарске на стази Хунгароринг.
 

Ферстапен је у Француској стигао до седме побjеде у овогодишњем шампионату Ф1, а 27. у каријери. Актуелни шампион је искористио кикс возача Ферарија Шарла Леклера, који је у 18. кругу као првопласирани излетео са стазе. Холанђанин је тада преузео прво место, које је сачувао до краја трке.

"Од почетка смо имали добар темпо, вршио сам притисак на Леклера. Покушали смо да останемо мирни, да будемо близу... Шарл је потом морао да заврши трку. Надам се да је добро. После његовог одустајања сам пазио на гуме и одрадио трку", рекао је Ферстапен.

Друго мjесто је заузео седмоструки светски првак Британац Луис Хамилтон из Мерцедеса, коме је ово била 300. трка у каријери. Трећи је био још један возач Мерцедеса Британац Џорџ Расел.

Холанђанин је први у генералном пласману возача са 233 бода, док је други Леклер са 170. Трећи је Мексиканац Серхио Перез са 163 бода.

Наредна трка у шампионату Ф1 биће вожена наредне недjеље за ВН Мађарске.


​Танјуг / Глас Српске