ВЕЧЕРАС ВАНРЕДНА СКУПШТИНА ФК „РАДНИК“: „Сви морамо стати под плаву заставу“ :: Semberija INFO ::

 

ВЕЧЕРАС ВАНРЕДНА СКУПШТИНА ФК „РАДНИК“: „Сви морамо стати под плаву заставу“


Овог љета, у фудбалској јавности Бијељине владало је мишљење да је испадање ФК „Радник“  из Премијер лиге БиХ највећи овогодишњи проблем у семберском фудбалу. У међувремену, на Градском стадиону су по плану започеле припреме за нову сезону у Првој лиги Републике Српске.

Шеф стручног штаба Плавих, Велибор Ђурић, упркос одласку скоро свих прошлогодишњих првотимаца имао је на располагању довољан број фудбалера на припремама. Међутим, недавно је Пореска управа РС блокирала рачун ФК „Радник“. То је довело клуб у велику неизвјесност, уз могућност да се клуб и угаси на шта су пажњу јавности скренули највјернији Радникови навијачи. 



Јутрос је градоначелник Бијељине, Љубиша Петровић одржао састанак са свима који су заинтересовани за опстанак и развој ФК „Радник“. Градоначелник је окупљене упознао да је, у договору са предсједником скупштине клуба за вечерас заказана ванредна скупштина ФК „Радник“ на којој ће се изабрати нова управа клуба. 

- Вечерас ћемо се окупити како бисмо пронашли рјешење за Радникове проблеме. Желим да истакнем, када говоримо о ФК „Радник“, да су у другом плану све наше разлике и све наше страначке заставе. Када говоримо о овом клубу сви морамо стајати под његовом плавом заставом. Са овог састанка смо послали поруке извјесности. Фудбалски клуб „Радник“ ће функционисати и играти Прву лигу Републике Српске! Градска управа је током првих шест мјесеци 2022. године на рачун ФК „Радник“ исплатила сав износ који смо за ову годину планирали у градском буџету али ћемо се побринути да ребалансом буџета издвојимо додатна средства до краја ове године“, изјавио је градоначелник Петровић и најавио да ће се ускоро организовати велико донаторско вече за Плаве.



Представници навијачке групе „Инцидент“ су и данас показали да будно бдију над судбином вољеног клуба. Поновили су да ће свако рјешење које ће довести до бољих дана у Балканској улици добити њихову безрезервну подршку. Чули су се и гласови искуснијих, који су живот провели уз Радник.

- Не знам ко ће бити у стручном штабу клуба, нити ко ће све од фудбалера бранити боје овог клуба. Али једно желим да нагласим. Не требамо правити никакав притисак на њих у сезони која предстоји. Најважније је да одиграју 34 утакмице у новој сезони. И никакав резултат да не очекујемо од њих. Битно је да клуб живи. Ако испаднемо и из Прве лиге, па Леотар је пет година играо Другу лигу па видимо гдје су сад“, рекао је Тодор Николић, дугогодишњи члан скупштине ФК „Радник“ пожеливши да клуб вечерас добије нову, квалитетну управу чији ће чланови интерес ФК „Радник“ имати на првом мјесту.

- Наш клуб мора већу пажњу обраћати на млађе категорије. У модерно вријеме ниједан фудбалски клуб не може бити финансијски стабилан ако нема квалитетну и препознатљиву омладинску школу. Наш крај је богат талентованом дјецом. Када се погледају сви играчи са простора Семберије и шире који тренутно играју европске лиге, да су они стасали на Радниковим теренима, под надзором Радникових тренера, процјене су да би овај клуб на основу тога годишње остваривао приход од око пет милиона КМ. Данас смо свједоци да клубови са много слабијом традицијом имају квалитетније омладинске школе од Фудбалског клуба „Радник“, ракао је Милорад Савић Зеко, један од најбољих фудбалера Радника свих времена.


Семберија инфо - И. Гутић