НЕДЕЉКО ЋОРИЋ: СВЕ ЈЕ ПРОЛАЗНО, А ФК “РАДНИК” ЈЕ ВЈЕЧАН! :: Semberija INFO ::

 

НЕДЕЉКО ЋОРИЋ: СВЕ ЈЕ ПРОЛАЗНО, А ФК “РАДНИК” ЈЕ ВЈЕЧАН!


Недељко Ћорић изабран је на ванредној Скупштини ФК “Радник”, за новог предсједника Управног одбора клуба, а како је истакао, “већ први радни дан након именовања, слиједи одговоран, озбиљан и посвећен рад, какав је и неопходан у овом тренутку“.

-Фудбалски клуб „Радник“ се налази у изузетно тешкој ситуацији и сигурно да нико од нас нема чаробни штапић да то може преко ноћи промијенити. Од спортске јавности очекујем ширу подршку и да се сви заједно окупимо око нашег великана, симбола нашег града и покушамо да изнађемо најбоља рјешења и спасимо даље урушавање клуба. Сигуран сам да ће управа на чијем сам челу и која је добила једногласну подршку Скупштине клуба, имати најбоља рјешења и дати најбоље одговоре на тренутну ситуацију у којој се клуб налази. Поред мене у управи су и Миленко Стевановић, власник фирме „Стеко центар“, Светозар Остојић власник фирме „Мега дрво“, предсатвници Рудника и Термолектране Угљевик, адвокат Дражен Николић, Горан Јањић и Младен Жижовић. Један од највећих изазова биће да извршимо финансијску консолидацију клуба. Ићи ћемо у два правца, један је финансијска консолидација, а други бављење спортским дијелом, јер данас је „Радник“ са јако малим бројем играча. Већ сутра ујутро, 29. јула , обавићемо разговоре са тренером како бисмо видјели који је то играчки кадар на који можемо да рачунамо у овом тренутку и шта су ресурси које бисмо могли добити у наредних десетак дана. Мало је времена пред нама, али сам сигуран да ћемо марљивим и преданим радом, успети да формирамо екипу и кренемо са такмичењем како бисмо дошли до полусезоне, а на на полусезони ћемо подвући црту и видјети шта су реална очекивања имогућности“, рекао је Ћорић и нагласио да је иначе „оптимиста у животу и да зна да се у животу мора све стећи упорним радом и трудом“.

- Очекујем да ћемо сви заједно успјети и да ћемо имати и респектабилну омладинску селекцију, јер срамота је да то „Радник“ нема. Даћу све од себе да се то успостави, а сигуран сам да ће промјене услиједити веома брзо. Такође , са директорм Пореске управе већ сутра, 29. јула, имам састанак и сигуран сам да ћемо изнаћи рјешења за доспјеле пореске обавезе клуба“, најавио је Ћотић и истакао да „не жели да упире прстом у било кога, јер сматра да су сви потребни клубу“.

- Нећу се бавити тим шта је неко радио у претходном периоду, да ли постоји нека одговорност унутар клуба по било ком основу, а ако било ко сматра да треба да се бави тим, врата клуба су широм отворена. Ја нисам ни инспектор, ни тужилац, ни судија. Подвући ћу црту са даном доласка на чело Управног одбора, бавићемо се оним што ће бити, а сигуран сам да има довољно простора да све изазове ријешимо на најбољи начин за ФК „Радник“.  Захваласн сам свим људима који су прихватили да у овако изазовном времену, заједно са мном буду дио тима и спремни смо да дамо свој максималан допринос за „Радник“ и нашу Бијељину. Прихватање овог задатка проистекло је због тога што нисам могао да себи као човјек који је одрастао у овом граду, стицао радно и животно исксуство, да дозволим и да гледам урушавање клуба. Иначе, нисам човјек који се измиче, те сам се на позив неколико људи, ставио у функцију клуба, јер не желим да дозволим да се клуб угаси. Све је пролазно, а „Радник“ је вјечан, а ми ћемо бити само једна коцкица у његовом дугогодишњем низу“, рекао је Чорић.

Семберија инфо