НЕМИЛОСРДНА ЗВЕЗДА – 6:0! :: Semberija INFO ::

 

НЕМИЛОСРДНА ЗВЕЗДА – 6:0!


Фудбалери Црвене звезде декласирали су Радник резултатом 6:0, у четвртом колу Моззарт Бет Суперлиге.

Шампион Србије је задржао максималан учинак, има 12 бодова, пет више од најближег пратиоца Војводине и већ седам од највећег ривала, Партизана.

Црвено -бели су против екипе из Сурдулице били немилосрдни нарочито у другом полувремену, у којем су додали гас и постизали голове као на траци.

У стрелце су се на овом мечу уписали Мирко Иванић, Кингс Кангва, Александар Катаи, Милан Павков, Гелор Канга и Осман Букари.

Звезда је одиграла феноменалну утакмицу и на прави начин најавила први меч у Европи ове сезоне, против Пјуника (среда, 20.45) у трећем колу квалификација за Лигу шампиона.

За разлику од прве две домаће утакмице, против нишког Радничког и Колубаре, када су се голови у првом полувремену постизали као "из шале", тога сада није било.

Релативно миран почетак сусрета разбио је Мирко Иванић у 12. минуту , када је матирао голмана гостију Ранђеловића.
Није могао одмах да се радује, пошто је ВАР морао да проверава асистента Александра Пешића и његову позицију.
Повратник у црвено-беле редове, испоставиће се, избегао је офсајд замку и на сјајан начин, окренут леђима, петом додао неумољивом Иванићу.

Након водећег гола, Звезда је спустила гас, изостале су праве шансе, осим спорадичних у којима је био Пешић.
Најбољу за Радник пропустио је Јокић у финишу првог дела, када је после корнера шутирао главом, али се Борјан извио и лопту пребацио преко пречке.

Нешто касније, лоше додавање Стојановића уназад, умало је казнио Катаи. Најбољи играч Звезде је повео лопту до казненог простора и шутирао левом, али је погодио пречку.

У наставку је из тешке позиције пробао и Кангва, али он није успео да исконтролише лопту и пошаље је у мрежу.
Звезда је у наставку деловала много полетније и озбиљније него у другом делу првог полувремена.

Просто је невероватно како Катаија у тим тренуцима није хтео гол. Погодио је још једну пречку, да би му онда Ранђеловић врховима прстију одбранио још један покушај.

У међувремену су покушавали Канга, Кангва, Митровић, Пешић, Милуновић, резервиста Павков али је Радник одолевао. Све до 64. минута.

Тада је прелеп гол постигао Кингс Кангва. "Заламао " је Бабића на ивици шеснаестерца, све док се није наместио на јачу десну ногу и послао "пројектил"под пречку Ранђеловића.

Кангва је био актер и код трећег поготка Звезде у 71. минуту. Паметно је шутирао из даљине, кроз мноштво ногу, Ранђеловић је одбранио тај покушај, али није имао среће, пошто се лопта одбила право на ногу Катаију, који левом ногом постигао гол.

Црвено -бела машинерија се на томе није зауставила, пошто је већ у 76. минуту Павков наставио голгетерску серију и после центаршута Иванића, само се поклонио.

Своје способности показао је и Борјан убрзо одбранивши зицер Миловановићу, да би који минут касније, тачније у 83. минуту , Гелор Канга реализовао једанаестерац.

Тачку на овај меч ставио је Осман Букари у 84. минуту , након што је претрчао целу одбрану Радника, заобишао голмана и постигао гол.

(б92)