Ферстапен побједио на трци у Мађарској, Хамилтон други :: Semberija INFO ::

 

Ферстапен побједио на трци у Мађарској, Хамилтон други


БУДИМПЕШТА - Возач Ред Була Холанђанин Макс Ферстапен побједник је данашње трке Формуле један за Велике награде Мађарске, која је вожена на стази Хунгароринг.

Актуелни свјетски шампион у Ф1 у Мађарској је стигао до 28. побједе у каријери, а осмог тријумфа ове године. Он је стартовао са десете позиције, али је на крају успио да дође до нове побједе. Холандски возач је 70 кругова у Мађарској прешао у времену 1:39:35.912.

Друго мјесто припало је возачу Мерцедеса Британцу Луису Хамилтону, који је за побједником каснио нешто мање од осам секунди. Трећи је био његов клупски колега и земљак Џорџ Расел, који је за Ферстапеном имао заостатак нешто више од 12 секунди.

Четврти је био возач Ферарија Шпанац Карлос Саинц, док је пето мјесто припало Мексиканцу Серхију Перезу из Ред Була.

Бодове су још освојили Шарл Леклер из Ферарија, Британац Ландо Норис из Мекларена, затим двојица возача Алпине Шпанац Фернандо Алонсо и Француз Естебан Окон, као и Нијемац Себастијан Фетел из Астон Мартина.

Расел је искористио пол позицију и већ на старту преузео лидерску позицију. Он је водио до 31. круга када је лидерску позицију преузео Леклер. Возачи су потом ишли на промјену гуме због кише, а на мјесто водећег мијењали су се Саинц, Хамилтон и Ферстапен. Холандски возач потом није испуштао водећу позицију до краја трке, а Хамилтон је пет кругова пре краја успио да претекне Расела и да дође до другог мјеста. Екипа Ферарија је поново одрадила лошу трку због чега је Саинц био четврти, а Леклер тек шести.

Прво мјесто у генералном пласману возача држи Ферстапен са 258 бодова, док је Леклер други са 178. Перез је на трећој позицији са 173 бода.

Наредна трка у шампионату Ф1 биће одржана 28. августа за Велику награду Белгије на стази Спа-Франкоршамп.


Танјуг / Глас Српске