ПРЕДСТАВЉЕНИ ПРВИ ПОТЕЗИ НОВЕ УПРАВЕ :: Semberija INFO ::

 

ПРЕДСТАВЉЕНИ ПРВИ ПОТЕЗИ НОВЕ УПРАВЕ


Foto
На Градском стадиону, у просторијама Фудбалског клуба „Радник“ данас је одржана прва конференција за медије новог сазива Управног одбора клуба. Нова управа је, према ријечима њеног првог човјека Недељка Ћорића квалитетан спој озбиљних привредника и дијела спортских радника који ће у симбиози донијети добре дане у Балканску улицу у Бијељини.

-Ово је клуб свих нас. Ово није клуб нас неколико чланова управе. Захвалио бих се свима који су нас контактирали током претходних дана и показали да Радник није сам. Хвала Младену Крстајићу, Бранимиру Бајићу, Сави Милошевићу, Звјездану Терзићу и другима. Овдје су добродошли сви који имају добру намјеру према клубу. Посебно хвала нашем тренеру Велибору Ђурићу који је показао своју вриједност оставши уз клуб и у овако тешким тренуцима као и Младену Жижовићу, који се ставио на располагање клубу потпуно волонтерски, показујући и на тај начин како се воли и поштује клуб у којем је провео дио своје каријере и постао ово што је сада у фудбалу БиХ и шире“, рекао је Недељко Ћорић, предсједник УО ФК „Радник“.



Нови састав Управног одбора у клубу је затекао сљедеће финансијско стање на дан 29. јула ове године: дуг према фудбалерима, радној заједници и надлежним институцијама по основу неисплаћених бруто зарада  – 341.664,56 КМ, дуг према Самиру Мемишевићу по основу неисплаћеног а уговореног процента од трансфера – 234.699,60 КМ, дуг према добављачима - 272.220,25 КМ, дуг према Пореској управи РС - 2.312.619,13 КМ. Укупна дуговања ФК“Радник“ износе 3.161.203,54 КМ.

Од преузимања дужности нова управа клуба је до данас исплатила двије нето плате радној заједници и спортском сектору и ступила у преговоре са Пореском управом РС око репрограма пореских обавеза клуба као и у преговоре са добављачима и играчима према којима постоје обавезе из претходног периода.

Што се тиче играчког кадра, тренер Велибор Ђурић тренутно на располагању има 20 фудбалера. Очекује се да ће до краја прелазног рока редове Плавих појачати још неколико играча.



-Улазимо у сезону у којој имамо два циља. Један је да стабилизујемо клуб а други је да до краја прве полусезоне у Првој лиги Републике Српске остваримо задовољавајући резултат који ће нам омогућити да крај сезоне дочекамо у средини табеле као стабилан прволигаш. Илузорно је у оваквој ситуацији више очекивати када знамо да клуб није имао комплетне припреме нити је играо припремне утакмице“, истакао је Недељко Ћорић.

(Семберија инфо)