ФК „ЗВИЈЕЗДА 09“: ТРИ БОДА НА СТАРТУ ПРВЕНСТВА :: Semberija INFO ::

 

ФК „ЗВИЈЕЗДА 09“: ТРИ БОДА НА СТАРТУ ПРВЕНСТВА


Утакмицама првог кола, претходног викенда је почела нова сезона Прве лиге Републике Српске у фудбалу.
На гостовању у Омарској екипа ФК „Звијезда 09“ славила је побједу минималним резултатом. Стијелац јединог гола на утакмици био је Андрија Јањић у 69. минути сусрета. 

Шеф стручног штаба екипе из Етно села „Станишићи“, Џенан Хусић задовољан је са три бода у гостима. 



- Што се тиче саме утакмице могу рећи да сам задовољан само резултатом утакмице. Ушли смо јако нервозно у утакмицу гдје смо имали противника који је сходно нашим амбицијама изашао борбено и комплетно прво полувријеме играли су агресивно и нису нам дозвољавали да наметнемо своју игру коју смо уигравали током читавих припрема. Свакако то не оправдава што смо у првом полувремену имали мало шанси за постизање поготка. Омарска је у првом полувремену имала једну стативу, а и ми смо имали једну изгледну шансу за постизање гола. На полувремену утакмице урадили смо неке корекције, договорили се шта треба да урадимо и већ је то у другом полувремену изгледало мало боље. Из прекида у 69. минути сусрета постигли смо погодак и ријешили утакмицу. Екипа Омарске је након примљеног гола притискала али нису имали прилику за постизање поготка. Ову утакмицу требамо што прије заборавити. Свакако слиједи анализа утакмице и ми се од овог тренутка окрећемо наредном противнику“, рекао је шеф стручног штаба Звијезде 09 по завршетку меча.

Стријалац јединог гола на утакмици, Андрија Јањић истакао је да су фудбалери  Звијезде 09 заслужено освојили прва три бода у новој сезони. 
- Имали смо тешко гостовање против екипе Омарске. Дочекао нас је лош терен и многобројна публика што је додатно отежало утакмицу. У првом полувремену нисмо успјели савладати отпор домаће екипе. Друго полувријеме смо ушли много боље, у половини полувремена постигли гол и заслужено славили. Задовољни смо због освојена три бода, испунили смо очекивања. Окрећемо се екипи Козаре коју дочекујемо за викенд. Ову утакмицу заборављамо и припремамо се за меч са Козаром на домаћем терену", истакао је Андрија Јањић. 

У другом колу екипа Звијезде 09 дочекује екипу Козаре из Градишке. 


Семберија инфо