Змајеви данас против Мађарске на старту Еуробаскета :: Semberija INFO ::

 

Змајеви данас против Мађарске на старту Еуробаскета


У Њемачкој, Чешкој, Грузији и Италији данас почиње Европско првенство за кошаркаше. Међу 24 екипе је и репрезентација Босне и Херцеговине која ће данас у Келну против селекције Мађарске започети свој наступ на овогодишњем Еуробаскету.

Кошаркаши БиХ сврстани су у групу Б, који називају још и "група смрти" с обзиром на то да су у њој још селекције Словеније, Литваније, Француске и домаћина Њемачке, које се могу борити за највиши пласман.

Осим ових екипа, у групи је још и Мађарска, с којом ће Босна и Херцеговина данас отворити Еуробаскет.

Тренер у репрезентацији БиХ Гордан Фирић на званичној прес-конференцији уочи меча изјавио је да играмо у врло тешкој групи, са три тима који су међу пет најбољих у Европи.

"Очекује нас веома важна утакмица, покушат ћемо на почетку доћи до побједе", изјавио је Фирић, који се обратио медијима у одсуству селектора Адиса Бећирагића који је имао смртни случај у породици.

Капитен Миралем Халиловић поновио је селекторове ријечи о јачини групе, признајући да Босна и Херцеговина ту важи за аутсајдера, али да су показали против Француске показали да могу изненадити и најјаче екипе.

"У сваку утакмицу ћемо ући с великом енергијом и покушати направити проблем свим противницима", казао је Халиловић који је увјерен да ће Босна и Херцеговина у њемачкој имати велику подршку с трибина.

За Мађарску има само ријечи хвале.

"Мађарска ме је изненадила, нисам знао да су на таквом нивоу. Одиграли су двије одличне утакмице с Литванијом, побиједили су Чешку. Бит ће тешка утакмица, а ми идемо да се боримо и покушамо побиједити" додао је Халиловић.

Сусрет првог кола Еуробаскета Босна и Херцеговина - Мађарска игра се данас од 14 сати и 30 минута.


Фена / БХРТ