ЗА ВИКЕНД ВЕЛИКИ КАРАТЕ ТУРНИР :: Semberija INFO ::

 

ЗА ВИКЕНД ВЕЛИКИ КАРАТЕ ТУРНИР


Foto: Ilustracija
Бијељина ће у недјељу, четвртог септембра бити домаћин 16. Међународног карате турнира „Бијељина ОПЕН – Ноћ шампиона 2022“. Организатор турнира је Карате клуб „Шампиони“ из Бијељине а такмичење ће се одржати у Етно селу „Станишићи“.

Пријаве учесника су при крају а до сада је пријављено преко 600 учесника из 66 клубова. Захваљујући квалитетној промоцији турнира ове године у Бијељину ће стићи каратисти и каратискиње из десет земаља: Србије, Црне Горе, Сјеверне Македоније, Словеније, Словачке, Мађарске, Њемачке, Белгије, Шведске и Босне и Херцеговине.

-Турнир „Бијељина ОПЕН – Ноћ шампиона 2022“ проглашен је за спортски догађај од општег значаја за развој спорта у Републици Српској. „Бијељина ОПЕН“ ће бити контролни турнир за свјетско првенство које ће се крајем октобра одржати у Турској а изборни турнир за Куп БиХ који се одржава 11. септембра те као главни квалификациони турнир за Балканско првенство које је на програму крајем ове године. За КК „Шампиони“ најважније је да ћемо на овом турниру, по први пут имати неколико квалитетних кандидата који имају све предиспозиције да на предстојећем турниру у Бијељини изборе наступ на Купу БиХ и касније на свјетском првенству у каратеу. Велике наде полажемо у Александра Новицког, ту је Никола Зеленовић-Благојевић, Синан Паљевац, Милош Симић и Лазар Марковић“, рекао је за „Семберија ИНФО“ Милорад Марковић, први човјек КК „Шампиони“ и Организационог одбора турнира „Бијељина ОПЕН – Ноћ шампиона 2022“.