Бх. кошаркаши савладали актуелног европског првака Словенију :: Semberija INFO ::

 

Бх. кошаркаши савладали актуелног европског првака Словенију


Фото - ФИБА

Кошаркашка репрезентација Босне и Херцеговине славила је вечерас у окршају против актуелног првака Европе Словеније резултатом 93:97, у трећем колу Еуробаскета. Репрезентација БиХ је побједом над Словенијом на прагу другог Европског првенства.

Одличан почетак изабраника селектора Адиса Бећирагића у Келн Арени, у истоименом њемачком граду. Един Атић и Јусуф Нуркић погодили су по тројку, а Босна и Херцеговина утакмицу отвара са водством од 0:8. Словенци се у наставку враћају у игру. Крај прве четвртине завршен је резултатом 32:26 у корист Словенаца.

Двије тројке сјајног џона Роберсона на почетку друге четвртине, БиХ долази до изједначења 32:32. У наставку се у редовима БиХ истакао се сјајни Миралем Халиловић, а "змајеви" нешто више од четири минуте прије краја првог полувремена имали су водство 40:41. Словенци нешто ефикаснији у наставку, имали су осам поена разлике пред крај првог полувремена, но бх. репрезентативци искористили су пар грешака Словеније и смањили водство на свега три разлике, полувријеме је завршено резултатом 52:49. Из првог полувремена може се закључити да се БиХ одлично носи у окршају против актуелног првака Европе.

Роберсон је поново изједначио тројком 52:52. У наставку узастопне грешке на обје стране, ипак БиХ долази до водства 44:48 захваљујући тројкама Мусе и Роберсона. Словенија је имала значајну кош разлику цијелу трећу четвртину, коју Врабац тројком у посљедњој секунди смањује на један кош, 73:72. Босна и Херцеговина је у окршају са Словенијом добила и другу и трећу четвртину.

Репрезентација Босне и Херцеговине одлична у завршници сусрета. Сјајни џанан Муса погодио је тројку, БиХ води шест минута прије краја резултатом 79:83. Словенија узвраћа ударац тројком, затим контра након грешке репрезентативаца БиХ и поново води 84:83. Сам на кратко, Роберсон је погодио тројку, БиХ поново води 84:86. До краја је два минута и 45 секунди, БиХ има водство од пет кошева. Врло напета завршница, 45 секунди до краја БиХ води два разлике, 91:93, а сусрет успјева окочати побједом 93:97, чиме отвара врата другог круга такмичења.

Босна и Херцеговина сљедећу и четврту утакмицу на Еуробаскету игра у уторак против Француске.


​АА / БХРТ