ЦРВЕНА ЗВЕЗДА У ДРУГОМ КОЛУ КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА ЛШ: БОАЋИ И МАРИН ОДУВАЛИ СУДУВУ :: Semberija INFO ::

 

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА У ДРУГОМ КОЛУ КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА ЛШ: БОАЋИ И МАРИН ОДУВАЛИ СУДУВУ


Фудбалери Црвене звезде пласирали су се у друго коло квалификација за пласман у Лигу шампиона. Након ремија у првом мечу против Судуве (0:0), црвено-бијели су вечерас на стадиону Рајко Митић побиједили овог противника са 2:1.

Голови, пречке, стативе, али и црвени картон, све ово обиљежило је меч Звезде и Судуве.
У четвртом минуту Боаћи доводи Звезду до предности. Нашао се повремени репрезентативац Гане дубоко у казненом простору противника после асистенције Бена и снажним ударцем савладао је голмана, Кардума.

Чекао се одговор гостију, али Литванци су успјели да стигну само до полушансе у 17. минуту. Као и у првој утакмици, Звезда је имала иницијативу. Црвено-бијели су били нешто конкретнији и то је разлика у односу на меч из Литваније. То је и уродило плодом, послије сјајне акције црвено-бијелих, Марко Марин удвостручује Звездину предност.
Наставила је Звезда да пријети голу Кардума, у 38. минуту, Боаћи се нашао се у ситуацији која је подсећала на ону из 4. минуту када је донио предност свом тиму.

На крају полувремена утисак је да Судува нема квалитет да озбиљније припријети Звезди, са друге стране,
фудбалери домаће екипе играли су борбеније и одлучније у односу на прву утакмицу. Уосталом, то се видјело и по резултату на полувремену – 2:0.

Као и у првом полувремену, играо се четврти минут наставка када је Црвена звезда дошла до велике шансе. Поново се у њој нашао Боаћи, овог пута његов ударац отишао је поред гола.

Када се чинило да је темпо опао и да би Звезда могла мирно да приведе утакмицу крају ужасан клизећи старт Марка Гобељића који је озбиљније повредио Славицкаса.

Бек Црвене звезде добио је директан црвени картон, а Милојевић је реаговао измјеном Стојковић је попунио место десног бека, игру је напустио Ричмонд Боаћи.

Ништа се битније није промијенило на терену, након црвеног картона. У 68. минуту, Иванић се нашао у ситуацији 1 на 1 са голманом, али фалило је снаге и прецизности у завршном ударцу.

У 76. минуту спорна ситуација у казненом простору Судуве. Фудбалери и навијачи Звезде тражили су пенал након што је један играч београдског тима завршио на трави. Судија из Фаркаш је одлучио да не покаже на бијелу тачку. Идентична ситуација виђена је у 83. минуту.

Вукановић је добио шансу у посљедњих десет минута, замијенио је Иванића. Марина је замијенио Милан Павков, а у посљедњем минуту је Бен “поломио” пречку.

Звезда је стријепила читав минут након што је Топчагић, у 96. минуту,  затресао мрежу. Најпре је Борјан одбранио први ударац, али из одбијене лопте играч Судуве је донио неизвјесност у финишу.

Црвена звездаће у другом колу играти против ХЈК Хелсинкија а први меч је у Београду наредне седмице.

​ Српска инфа