"ЗМАЈИЦЕ" СЕ ПЛАСИРАЛЕ У БАРАЖ ЗА СВЈЕТСКО ПРВЕНСТВО :: Semberija INFO ::

 

"ЗМАЈИЦЕ" СЕ ПЛАСИРАЛЕ У БАРАЖ ЗА СВЈЕТСКО ПРВЕНСТВО


Фудбалске репрезентативке Босне и Херцеговине ремизирале су данас у Бакуу 1:1 са Азербејџаном у сусрету квалификација за Свјетско првенство 2023.

Овај бод је био довољан "змјицама" да задрже друго мјесто у групи, те остваре историјски успјех и пласман у бараж, с обзиром на то да је Црна Гора поражена у Подгорици од Малте са 0:2.

У првом полувремену теренску иницијативу имале су "змајице". Изабранице Самире Хурем настојале су да дођу до гола, али нису искористиле своје прилике док домаћи тим није успијевао да креира било какву шансу за погодак. Омјер од 11:1 у шутевима након првих 45 минута игре најбољи је показатељ колико је бх. тим био офанзивно оријентисан.

У наставку репрезентација Босне и Херцеговине до предности долази у 64. минути голом Минеле Гачанице, међутим свега три минуте послије Назлицан Парлак изједначује резултат.

Босна и Херцеговина је квалификације завршила на другом мјесту групе Е са 11 бодова, иза Данске која је освојила 24, а испред Црне Горе са 9, те селекција Азербејџана и Малте које су освојиле по 7 бодова.

Жријебање парова баража биће обављено 9. септембра, док су утакмице на програму 6. и 11. октобра ове године.

Свјетско првенство ће бити одржано 2023. године у Аустралији и Новом Зеланду.

(Независне)