СЛУЧАЈ МОБИНГА НАД БАЊАЛУЧКИМ КОШАРКАШИЦАМА У ПАТ ПОЗИЦИЈИ :: Semberija INFO ::

 

СЛУЧАЈ МОБИНГА НАД БАЊАЛУЧКИМ КОШАРКАШИЦАМА У ПАТ ПОЗИЦИЈИ


- Не смирује се кошаркашко тло у БиХ, тачније у случају двије малољетне кошаркашице из Бањалуке које су биле изложене психолошком мобингу селектора У14 репрезентације Јасне Слишко.

Над цијелом причом надвио се велики проблем који се огледа у чињеници да о захтјеву за дисциплински поступак којег је у овом случају поднио Кошаркашки савез Републике Српске нема ко да одлучује, јер је Дисциплински суд КС БиХ у оставци већ више од годину дана.

Чланови тог органа Здравко Зечевић из Републике Српске, Есад Пеља и Бојан Крешић из ФБиХ, 2. јула прошле године поднијели су колективне оставке. Разлог је чињеница да није усвојен дисциплински правилник који је предложила поменута тројка и који је послат Савезу. Зечевић за “Глас Српске” истиче да је приједлог правилника добио лично генерални секретар КС БиХ Амер Чолан, али да исти никад није дошао на дневни ред Управног одбора КС БиХ.

- Генерални секретар се неартикулисано понашао према нама и ми нисмо жељели бити дио те приче. Мислим да он не ради добро свој посао. До оставке смо све одлуке доносили једногласно. Послије тога је било још случајева које нисмо хтјели да рјешавамо јер нема смисла да радимо, а правилник који смо сачинили није ни дошао на дневни ред - открио је Зечевић.

Српски члан овог суда истиче да је то огроман проблем, конкретно у случају “Слишко”, јер по важећем Дисциплинском правилнику апсолутни рок застаре је два мјесеца.

- Тај случај ће вјероватно остати неријешен због техничких проблема унутар савеза. Волио бих да нисам у праву, али је тако - констатовао је Зечевић. 

Генерални секретар КС БиХ Амер Чолан потврдио нам је да је запримио пријаву КСРС против Јасне Слишко, те да је иста прослијеђена њој на изјашњавање. Оно што је занимљиво, и прије одговора који треба добити од Слишко, Чолан је прејудицирао да су у питању “велике лажи”.

- Све ћемо то испитати. Сматрам да је у питању друга позадина, да то нема везе са селектором, него са личним интересима - рекао је Чолан.

Првом оперативцу Савеза не смета што нема активан Дисциплински суд. Лаконски је казао да има још случајева који нису ријешени.

- Било је још прозивки и горих ствари од овога (?!) Није то ништа ново што се дешава - кратко је прокоментарисао Чолан.

Савез је на свим нивоима у пат позицији. Проблем је и сазивање Управног одбора, јер су два члана поднијели оставке, открио је Чолан и прозвао предсједника Феникса, Дарка Косића и мајку једне од играчица.

- Питајте првог човјека Феникса зашто ово све ради. Постоје и поруке које је мајка једне од дјевојака слала, постоје преписке. Јасна Слишко ми је рекла да ће тужити те људе због клевете јер је невјероватно шта причају - закључио је Чолан.

Селектор Јасна Слишко за то вријеме наставља са провокацијама, овај пут се огласила на друштвеним мрежама.

- Једино што сам наредила јесте то да се поштује застава БиХ, односно химна, јер вас нико није натјерао да дођете под исту. Ту сте и има да је поштујете. Ако вам се не свиђа, педала! И када је застава моје земље у ваздуху, три прста не можете дизати, бар не у кући гдје сам ја одговорна - поручила је између осталог Слишко на друштвеним мрежама прозвавши Дарка Косића да је “сву памет свијета попио”.

Предсједник Феникса кратко нам је рекао да не жели да се препуцава са било ким, додавши да је све даље на КСРС.

Медији у ФБиХ и даље ћуте

Регион бруји о случају “Слишко”. Медији у Србији су на ногама, пише се о томе и у Хрватској. Једино то изгледа не занима колеге у ФБиХ. Када је наш лист објавио ту причу ниједан медиј из другог ентитета ни слова није објавио, ни позвао било кога за коментар цијеле ситуације. У најмању руку чудно, можда мало и непрофесионално, јер ипак су у питању малољетна дјеца.

(Глас Српске)