„ТРОЈКА ИЗ БЛОКА“ ЗА ПОРОДИЦУ ЂУРИЋ :: Semberija INFO ::

 

„ТРОЈКА ИЗ БЛОКА“ ЗА ПОРОДИЦУ ЂУРИЋ


На тргу Краља Петра И Карађорђевића у Бијељини синоћ је организована манифестација „Тројка из блока“ иза које стоји Хуманитарна организација „Срби за Србе“. Ради се о спортско-хуманитарном турниру у брзом шутирању тројки. Турнир своје коријене вуче са кошаркашких терена Новог Београда по чему је и добио име.
 
Ова спортска манифестација се годинама организује са основним циљем прикупљања материјалних средстава за помоћ социјално угроженим породицама на подручју Републике Српске, Федерације БиХ, Хрватске, Косова.... Сви који синоћ нису могли стићи на градски трг своје „тројке“ могу шутирати позивом на број: 17763 (позиви важе из М:тел, БХ Телеком и ХТ Еронет мобилне и фиксне мреже, на који начин се донирају двије конвертибилне марке), уплатом на број рачуна: 5620128130024158 (са назнаком: За породицу Ђурић) отворен код НЛБ Банка а.д. Бања Лука или путем донаторске платформе Хуманитарне организације „Срби за Србе“.



Један од волонтера Хуманитарне организације „Срби за Србе“ Слађан Јосиповић рекао је за „Семберија ИНФО“  да ће сав новац који је прикупљен на синошњем такмичењу бити искориштен за адаптацију куће породице Ђурић из Батковића. Ђурићи су јединствена породица чије петоро дјеце са великим успјехом тренира и такмичи се под амблемом Џудо клуба „Пантер“ из Бијељине.  На управо завршеном Балканском првенству у Турској учествовале су двије сестре из ове породице. Милкица је све обрадовала својом бронзаном медаљом док су Милицу, према ријечима стручне јавности, нијансе дијелиле од медаље. 



-Задовољни смо одзивом учесника на нашој синоћњој спортско-хуманитарној манифестацији „Тројка из блока“. Мало нам је киша покварила план јер смо планирали да турнир траје знатно дуже. Сва прикупљена средства ћемо усмјерити у правцу адаптације породичне куће Бранислава и Госпаве Ђурић, изградњу фасаде и, колико успијемо, централног гријања за ову вриједну породицу“, истакао је Јосиповић за „Семберија ИНФО“ напомињући да Хуманитарна организација „Срби за Србе“ сваке године на подручју града Бијељина помаже по једну породицу. Тако су прошле године за породицу Стојаковић из Новог насеља Јања прикупили 42.000 КМ и на тај начин помогли санирање њихове куће.


Семберија инфо - И. Гутић