Алкараз: Имао сам среће што Ђоковић није играо у Њујорку :: Semberija INFO ::

 

Алкараз: Имао сам среће што Ђоковић није играо у Њујорку


Шпански тенисер Карлос Алкараз признао је да је имао среће да освоји Ју-Ес опен, пошто Србин Новак Ђоковић није играо у Њујорку, преноси "Њујорк тајмс".

Алкараз је прије три дана по први пут у каријери освојио Ју-Ес опен, а у финалу је побиједио Норвежанина Каспера Руда 3:1 у сетовима. Млади шпански тенисер је од понедељка преузео прво мјесто на АТП листи.

Ðоковић је пропустио посљедњи гренд слем турнир сезоне, пошто тренутна правила САД не дозвољавају невакцинисаним особама које немају америчко држављанство улазак у државу.
"Не желим да себи да одузимам заслуге, али истина је да су Рафаел Надал, Новак Ђоковић, Роџер Федерер играли у најјачој конкуренцији. Имао сам среће, или како год хоћете да назовете то што Ђоковић није могао да игра на Ју-Ес опену. Свако има своје разлоге, али то је реалност", рекао је Алкараз.

Шпански тенисер је истакао да је напорно радио да би стигао до првог мјеста на АТП листи.
"Ђоковић неко вријеме није могао много да игра. Надал је играо, али не цијеле године. Али као што сам рекао, не желим да одузимам заслуге себи. Играо сам цијеле сезоне, имао сам невјероватне мечеве и невјероватне турнире. Заиста сам напорно радио да би се овакве ствари догодиле", закључио је Алкараз.


Независне - Тањуг