Иваyло Петев у Румунији: Желимо нова три бода, свјесни смо да нас очекује тешка утакмица :: Semberija INFO ::

 

Иваyло Петев у Румунији: Желимо нова три бода, свјесни смо да нас очекује тешка утакмица


Фото - АА
Селектор ногометне репрезентације Босне и Херцеговине Иваyло Петев, уочи утакмице посљедњег кола у групи 3 Б дивизије Лиге нација против Румуније, рекао је да је циљ да побједе, али да су свјесни да их очекује тешка утакмица.

Фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине допутовала је данас у Букурешт гдје их сутра очекује утакмица посљедњег кола у групи 3 Б дивизије Лиге нација против Румуније.

"Наравно да је циљ да побиједимо и драго ми је што и играчи тако размишљају. Осигурали смо прво мјесто у групи и атмосфера у екипи је одлична. Сутра ће добити прилику они који су мање играли до сад, али нема калкулација јер желимо нова три бода. Свјесни смо да нас очекује тешка утакмица. Румунија има добре играче, то смо видјели и у Зеници. Све нам то говори да можемо очекивати квалитетну утакмицу у лијепом амбијенту", рекао је Петев.

Поносан је на играче и на оно што су постигли у протеклом периоду.

"То су одлични момци и велики професионалци. Дошао је и резултат и сви смо сретни због тога. Што се тиче формације у којој ћемо наступити, имам неколико идеја па ћемо видјети", изјавио је Петев.

На питање како коментарише терен на стадиону "Гиулести" који није у идеалном стању, Петев је одговорио: "Какав год да је терен, исти је и њима и нама. Имат ћемо исте услове за игру".

Нападач Смаил Превљак рекао је да им је свака утакмица за репрезентацију значајна.

"Дат ћемо свој максимум да остваримо побједу и да завршимо овај циклус без пораза. Неће бити лака утакмица, Румунији треба побједа. Међутим, ми смо дошли да се покажемо и играт ћемо на побједу. То је наш циљ. Кроз овај циклус смо видјели да имамо свијетлу будућност, млађи играчи су се истакли и створила се позитивна енергија енергија. Требамо остати на земљи и наставити овако радити. Борити се сви за једног и резултати сигурно неће изостати", додао је Превљак.

Након прес конференције почео је тренинг бх. тима.

Фудбалска "А" репрезентација Босне и Херцеговине славила је у петак у Зеници против Црне Горе резултатом 1:0 у петом колу групе 3 УЕФА Лиге нација Б, чиме је осигурала прво мјесто у групи.

"Змајеви" су побједом над Црном Гором осигурали прво мјесто у групи, коло прије краја. Босна и Херцеговина има 12 бодова, Црна Гора седам, Финска пет те Румунија четири бода.

БиХ је побједом изборила промоцију у Лигу А Лиге нација те бараж за Европско првенство 2024. године.


АА / БХРТ