КАНГА БИ МОГАО ЗАВРШИТИ КАРИЈЕРУ У ЗВЕЗДИ :: Semberija INFO ::

 

КАНГА БИ МОГАО ЗАВРШИТИ КАРИЈЕРУ У ЗВЕЗДИ


Фудбалски клуб Црвена звезда обновио је уговор са габонским везистом Гелором Кангом до 2025. године, што значи да би играч могао завршити каријеру у "Црвено-бијелима".

Један од најуспјешнијих и највољенијих странаца у историји клуба парафираће нови, трогодишњи уговор са српским шампионом што ће га задржати у клубу до његовог 35. рођендана.

"Први дани када сам дошао овдје са породицом, осјетио сам као да се налазим код куће. Љубав коју сам добио овдје од свих - дјеце и старијих навијача - је огромна. Знам колико ми они дају, а оно што ја њима могу да дам јесте најбоље од себе", рекао је Гелор Канга и потом је оцијенио своја два култна гола против Краснодара и Ференцвароша:

"Докле год будем играо фудбал сјећаћу се гола против Краснодара. То је био историјски погодак. Ипак, ми смо у обавези да дајемо голове и сваки је битан на свој начин".

То ће практично значити да ће Канга завршити каријеру у Љутице Богдана. Канга је у Црвену звезду дошао 2016. године из Ростова, а потом је двије сезоне касније отишао у прашку Спарту. Вратио се љета 2020. 

"Канга је играч који је свој боравак у Звезди обиљежио на фантастичан начин. Наша жеља је да у наредним сезонама имамо оваквог играча у нашем тиму. Канга је један изузетан играч, борац и вјерујем да ће млађи учити његовим примјером какав је професионалан однос према фудбалској игри. Канга је и наш држављанин, што посебно радује и не сумњам да ће у Србији остатак провести на најбољи могући начин", рекао је предсједник Црвене звезде, Светозар Мијаиловић.

Спортски директор клуба Митар Мркела такође је задовољан због потписа Габонца.

"Ово је важан тренутак за Црвену звезду. Канга је одличан играч и ми са њим и са кључним играчима имамо дугорочне планове. Желимо да Звезда настави рад који је имала посљедњих седам година. Желимо да напредујемо и идемо даље и у склопу тога и овај потпис", навео је Мркела.

(Независне)