АНДРИЋ: СРЕДИНА ТАБЕЛЕ НЕ БИ ТРЕБАЛА ДА СЕ ДОВОДИ У ПИТАЊЕ :: Semberija INFO ::

 

АНДРИЋ: СРЕДИНА ТАБЕЛЕ НЕ БИ ТРЕБАЛА ДА СЕ ДОВОДИ У ПИТАЊЕ


Фудбалери Подриња из Јање прекинули су низ без побједе у 12. колу и побједом против Жељезничара 2:0 наговијестили боље дане за колектив из Јање. 

Душан Ристић је крајем првог полувремена начео мрежу Бањалучана, а побједу је у 88. минут потврдио дефанзивац Борис Андрић. 

- Послије дужег временског периода освојили смо важна три бода, колико су важна за стање на табели толико су важна за само стање у екипи, ако не и важнија. Млада екипа Жељезничара досла је са јасним циљем да се брани и покуша угрозити гол из транзиције. Послије доста пропуштених прилика дали смо гол и наставили играти са лоптом у свом посједу и на крају се то исплатило и дошли смо до побједе, говори за наш портал Борис Андрић.

Није још ни половина првенства, а Подриње је већ промијенило три тренера, Срђана Бајића је наслиједио Илија Симић, а њега је замијенио искусни Миле Лазаревић.

- Сплет разних околности довео је до те ситуације. Прошли смо припреме под водством тренера Бајића и у припремном периоду је било разних пехова, екипа се уигравала и након несретног пораза у Модричи, гдје сам сигуран да смо остали са истим бројем играца не би изгубили, долази до промјене тренера. Под водством тренера Симића екипа је промјенила стил играња и одмах смо везали двије побједе и све је слутило на то да моземо да будемо пријатно изненађење Прве лиге Републике Српске. Међутим након тога у госте долази најбоља екипа и поред пораза губимо 2-3 веома битна играча због повреде, шеф струке је извлачио оно најбоље од нас и пружали смо добре игре међутим ни срећа ни многе друге ствари нису биле на нашој страни. Сматрам да срећа мора да се заслузи, међутим ми изгледа то нисмо заслужили и све је ишло против нас. Доласком новог тренера Лазаревића који је провјерени тренер, кренула су нова доказивања, екипа је већ у Зворнику имала прилику за сва три бода али опет та срећа, гдје у 92 имамо чисту гол сансу и из контре примамо гол за 2:1. Добар рад на тренинзима са новим тренером мора це се исплатити и већ за викенд смо освојили 3 бода. Треба пар тренинга да екипа усвоји ствари које захтјева нови тренер и да се прилагоди на нови начин играња.

Овај двадесетпетогодишњи штопер је овог љета из Дрине прешао у Подриње и задовољан је својим играма у првом дијелу сезоне.

- Долазак у Подриње се десио сасвим случајно, одлучио сам се на неки нови изазов који могу прилагодити својим обавезама. Подриње ми је понудило ту могућност и лако смо се договорили. Послије повреде у прошлој полусезони напорно сам радио на опоравку и знао сам да моја форма може ићи само узлазном путањом. Сматрам да пружам добре партије и да млади играчи могу уз мене и још пар искуснијих играча да прођу те “дјечије болести”. Надам се да ће повреде да ме заобиђу и да својим присуством на терену помогнем и Подрињу и себи.

Сматра Андрић да Подриње не би требало да страхује за опстанак у прволигашком друштву ове сезоне.

- По овоме што сам до сада видио, мислим да Подриње уколико настави да ради праве фудбалске ствари не треба да брине за свој статус у Првој лиги Републике Српске. Уз искусног тренера и два три провјерена појачања средина табеле не би требала да се доводи у питање.

Тежак посао је пред тимом из Јање у викенду пред нама, слиједи гостовање у Приједору код Рудара.

- Рудар је екипа која игра промијењиво, потрудићемо се да испоштујемо све замисли тренера Лазаревића, имамо цијелу седмицу да се прилагодимо тренинзима и начину играња новог тренера. Очекујем позитиван резултат у Приједору. Лијеп поздрав за све читаоце СпортДЦ, закључио је Андрић наш разговор. 

(СпортДЦ)