КК РАДНИК НАСТАВЉА СЕЗОНУ У ПРВОЈ ЛИГИ РС :: Semberija INFO ::

 

КК РАДНИК НАСТАВЉА СЕЗОНУ У ПРВОЈ ЛИГИ РС


Управни одбор Кошаркашког клуба "Радник" донио је одлуку о иступању клуба из Првенства БиХ због неажурности и неорганизованости Кошаркашког савеза БиХ.

Иако је већ октобар, још није познато ни када почиње лига, који клубови ће је чинити и колико ће их у њој учествовати. Занимљиво је да постоји могућност да ове сезоне у Првенству БиХ наступе клубови који су прошле године испали из овог ранга такмичења, чиме се несумњиво поставља питање регуларности и сврсисходности учешћа.

Непознаница када ће и под којим условима почети сезона знатно утиче и на финансијске планове клуба, тако да би било крајње неодговорно и неозбиљно у оваквим околностима започети такмичење.

Осим тога, град Бијељина и даље нема одговарајуће инфраструктурне услове за професионалне спортисте, а они се најприје односе на недостатак спортске дворане и термина за тренирање, што додатно отежава ситуацију.

-Док надлежни не направе искорак и не унаприједе спортски амбијент, Кошаркашки клуб "Радник" ће у наредном периоду акценат ставити на још квалитетнији рад са млађим играчима, који ће у наступајућој сезони
добити прилику да се кошаркашки развијају у Првој и Другој лиги Републике Српске.

Наш клуб још једном изражава велику захвалност свима који су нам у претходном периоду пружали подршку, у нади да ће тако остати и убудуће с циљем стварања што бољих услова за бављење спортом, а нарочито
здравог развоја наших најмлађих", стоји у саопштењу Управног одбора Кошаркашког клуба "Радник".