ШЕСТ МЕДАЉА СА БАЛКАНСКИХ ПРВЕНСТАВА ЗА ЏУДИСТЕ ПАНТЕРА: Надалеко цијењена школа шампиона :: Semberija INFO ::

 

ШЕСТ МЕДАЉА СА БАЛКАНСКИХ ПРВЕНСТАВА ЗА ЏУДИСТЕ ПАНТЕРА: Надалеко цијењена школа шампиона


Џудо клуб „Пантер“ из Бијељине препознат је много даље изван свога града као клуб који је права школа ове далекоисточне борилачке вјештине. Тешко су избројива сва успињања на побједничка постоља која су џудисти ,,Пантера'' остварили само од почетка ове године. Импресиван је низ имена спортиста Џудо клуба ,,Пантер” који су у овој сезони освојили титуле првака Републике Српске и Босне и Херцеговине: Теодора Трифковић, Горан Ђурић, Матија Добранић, Василије Хржић, Петар Ћурчић, Иван Чолић, Марко Ристић, Јована Ђурић, Павле Вујновић, Никола Срећковић, Милица Ђурић, Милкица Ђурић, Павле Васић и Слободан Ћурчић који је дуплу круну освајао и ове и прошле, 2021. године.


 
Мила Ђурић, Максим Петровић и Михајло Јокшић су шампиони Републике у својим категоријама, а свима је мало недостајало да се оките златним медаљама и на државним првенствима БиХ.
На Државном првенству БиХ за пионире које је ове године одржано у Лукавцу екипа ,,Пантера'' је освојила златну медаљу у свеукупном пласману доказавши и на тај начин супериорност када је у питању рад са младим такмичарима.
 
Након што су у првој половини ове године одржани шампионати Републике Српске и БиХ, најбољи ,,Пантери'', освајачи најсјајнијих медаља имали су част бити дијелом џудо репрезентације БиХ и учествовати на Балканским првенствима. У периоду од јула до септембра они су у Бијељину донијели шест медаља. Најприје је, средином јула Милкица Ђурић у Бугарској освојила бронзану медаљу на Балканском првенству за сениоре да би почетком септембра Вера Павличевић освојила, такође, бронзану медаљу на Балканском првенству за старије пионире у Грчкој. Седам дана након Грчке у Бијељину су поново стигле лијепе вијести.



Овога пута из Турске, гдје се одржавало Балканско првенство за кадете. Тамо је Теодора Трифковић показала класу и освојила златну медаљу, док је Милкица Ђурић освојила још једну бронзу. Пале су, 24. и 25. септембра биле домаћин Балканског првенства за млађе пионире одакле млади Пантери нису пропустили прилику донијети још медаља у Бијељину. Милица Хржић освојила је златну а Горан Ђурић бронзану медаљу. Двије златне и четири бронзане медаље овосезонски је резултат наступа на Балканским првенствима. Сестре, Милкица и Милица Ђурић ову сезону биљеже изванредне успјехе у неколико узрасних категорија. У родном граду су се 17. септембра, у оквиру првенства Републике Српске за млађе сениоре, састале у финалу, гдје је Милкица била спретнија и дошла до новог злата.
 
Десетак дана касније, 29. септембра могли смо пратити репризу овог финала, само у другом граду, на првенству Босне у Херцеговине за млађе сениоре у Источном Сарајеву. И овдје је Милкица издоминирала и постала првак БиХ. Као двије најуспјешније џудисткиње у категорији млађих сениорки у БиХ, Милица и Милкица ће учествовати на Европском првенству у џудоу, које ће крајем овог мјесеца бити одржано у Сарајеву.