ОДРЖАН ИЗБОРНИ ТУРНИР КАРАТЕ САВЕЗА БиХ ЗА БАЛКАНСКО И ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО - ДВИЈЕ МЕДАЉЕ ЗА КАРАТЕ КЛУБ "УНСУ" :: Semberija INFO ::

 

ОДРЖАН ИЗБОРНИ ТУРНИР КАРАТЕ САВЕЗА БиХ ЗА БАЛКАНСКО И ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО - ДВИЈЕ МЕДАЉЕ ЗА КАРАТЕ КЛУБ "УНСУ"


У Сарајеву је у суботу одржан Изборни турнир Карате савеза Босне И Херцеговине на којем се "одлучивало" о саставу карате репрезентације Босне и Херцеговине за предстојеће Балканско и Европско првенство за кадете, јуниоре и млађе сениоре.

Турнир је окупио преко 70 бх. карате клубова са 335 учесника у женској и мушкој конкуренцији, који су се за постоље борили у 347 такмичарских категорија. Сви који су се у суботу попели на побједничко,постоље изборили су мјесто у репрезентацији БиХ и наступ на Балканском првенству које се почетком новембра одржава у Бару, у Црној Гори.

Најуспјешнији на Балканском првенству избориће пласман на Европско првенство које се сљедеће године одржава на Кипру. Боје Карате клуба "УНСУ" и Града Бијељине представљало је четверо такмичара: Марија Гавриловић и Марија Трифковић у женској кадетској, те Вукашин Трипуновић и Иван Кнежевић у мушкој кадетској конкуренцији.

-Иако најмлађи и тек што су прешли из пионирске конкуренције у кадетску, наши такмичари и такмичарке показали су завидан квалитет И остварили одличне резултате. Једна од најбољих кадеткиња Босне И Херцеговине у категорији -54 кг је наша Марија Гавриловић. Она је послије пет врло захтјевних мечева без изгубљеног поена освојила прво мјесто и златну медаљу, приказавши одличан карате у техничком И тактичком смислу. Иако најмлађа у конкуренцији, приказала је висок степен зрелости и дисциплине у раду. Резултат који је остварила у Сарајеву Гавриловићевој доноси пласман на Балканско али и велику прилику да оствари пласман на Европско првенство.

Поред ње, у истој категорији, Марији Трифковић је мало недостајало за добар пласман. Трифковићева је послије доброг старта, на судијско прегласавање поражена у четвртфиналу. Упркос овом поразу Марија је својим наступом показала да се на њу мора рачунати. Имајући у виду да је на овогодишњем Првенству БиХ за кадете, јуниоре и У21 сениоре у Модричи у истој овој категорији Трифковићева била бронзана, разлога за оптимизам свакако има. У мушкој конкуренцији Вукашин Трипуновић је у категорији -52 кг освојио бронзану медаљу, чиме је и он осигурао мјесто у репрезентацији БиХ за наступ на Балканском првенству И прилику да се даље бори за пласман на Европско првенство. Иако најмлађи у конкуренцији и по први пут у кадетској категорији, Трипуновић је био одличан и заиста заслужио овакав пласман. Морамо поменути да је Трипуновић овогодишњи првак БиХ за дјецу до 13 година.

У истој категорији, Иван Кнежевић није био на висини задатка и није успио остварити значајнији пласман али смо сигурни да ће он већ у наредној прилици бити много бољи", стоји у саопштењу Карате клуба "УНСУ".

Постигнути резултати су велико охрабрење за младе спортисте И њиховог тренера Ивковића. Све четверо младих каратиста су по први пут наступили у новој узрасној категорији и то на једном овако јаком такмичењу.



-Резулат који смо остварили за нас није изненађење јер се ради о дјеци која иза себе имају фантастичне пионирске резултате. Подсјетићу вас, Гавриловићева је вишеструка првакиња БиХ и вицепрвакиња Балкана у пионирској конкуренцији до 13 година. Вишеструка је првакиња Републике Српске, појединачно и екипно тако да је овај пласман произашао из свега тога, као плод мукотрпног скоро деценијског рада.

Презадовољни смо што наш клуб послије смјене генерација наставља са континуитетом добрих резултата на државном нивоу на основу којих ћемо имати представнике на Балканском првенству и што смо на добром путу да имамо представнике на Европском првенству. Ако погледамо резултат осталих клубова учесника из Републике Српске поново ћемо примјетити да наш клуб, уз још неколико других спада у ред најуспјешнијих из Републике Српске", рекао је Горан Ивковић, тренер КК "УНСУ" Бијељина.