БИЈЕЉИНА ДАНАС У ЗНАКУ АТЛЕТИКЕ :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА ДАНАС У ЗНАКУ АТЛЕТИКЕ


Данас је у организацији Атлетског клуба “Академац” на хиподрому “Обријеж” одржано Појединачно првенство Босне и Херцеговине у кросу за 2022 годину.

Након церемоније свечаног отварања, снаге у у крос трчању одмјерило је преко стотину атлетичара из цијеле БиХ ,у више узрасних и такмичарских категорија.



Овакав спортски догађај први пут је одржан у Бијељини, а члан Организационог одбора појединачног првенства Босне и Херцеговине у кросу за 2022 годину, испред  АК“Академац” Александар Савић, изразио је задовољство на указаном повјерењу Атлетског Савеза Босне и Херцеговине и Атлетског Савеза Републике Српске, за организацију овако великог спортског догадјаја.



 -Велика нам је част што нам је повјерена организација једног оваквог спортског догађаја и што смо по први пут успјели да доведемо најбоље БиХ атлетичаре у Бијељину. У овом Појединачном првенству, учествује преко 20 клубова из цијеле БиХ и ово је заиста један празник атлетике у нашем граду .Крос је специфична атлетска дисциплина и једна је од најзахтјевнијих  јер се трчи на неравном терену. Зависно од узрасних категорија, данас ће се трчати трасе од 800 метара, па до осам хиљада метара,у којој се такмиче атлетичари у сениорској категорији”,рекао је Савић, који се уједно захвалио Градској управи и градоначелнику Љубиши Петровићу, на указаној подршци.
 
Градоначелник Петровић је истакао да поред моралне и материјалне подршке у организацији овог спортског догађаја, Градска управа планира и изградњу атлетског стадиона.



-Желимо омогућути потребне услове за све атлетске дисциплине, како би подржали наше младе нараштаје у овом спорту. Они су наши најбољи амбасадори спорта, не само Бијељине, него цијеле Републике Српске. Улажући у спорт, улажемо у једно љепше и хуманије друштво, а уједно учимо и све наше младе нараштаје оним правим животним и спортским вриједностима, а то је да се упорност и проливени зној на тренинзима, увијек на крају исплате”, рекао је Петровић.
 
(Семберија инфо)