Фудбалерка из комшилука: Има миллион пратилаца, звао је и Нејмар :: Semberija INFO ::

 

Фудбалерка из комшилука: Има миллион пратилаца, звао је и Нејмар


По многима најљепша фудбалерка на свијету, Ана Марија Марковић (22), наговијестила је да би једног дана вољела заиграти у Енглеској.

Ипак, за сада се одлучила остати у екипи Грасхоперса (Швајцарска).

Репрезентативка Хрватске са швајцарским пасошем у интервјуу за “20 Минутен” дотакла да се фудбалерке суочавају са много више дискриминације на друштвеним мрежема него њихове мушке колеге.

“Оно што чини разлику између мушкараца и жена је, на примјер, када се покажем у бикинију на друштвеним мрежама или када се Ерлинг Халанд покаже у купаћим гаћама. Ерлинг готово сигурно не добива исте сексистичке коментаре. Оно што желим је да и мушкарци почну да се залажу за нас. Мушкарци увијек причају о 'људима од части', али било би заиста часно када би стали иза нас у оваквим ситуацијама”, рекла је Марковићева.

Марковић је недавно у рекордном року премашила бројку од милион пратилаца на Инстаграму, чиме је постала најпраћенија хрватска спортисткиња. Бави се и моделингом, а на насловнице домаћих и страних портала стигла је након што је дебитирала у дресу Грасхоперса за који је у Купу забила четири гола, а прошле године је добила позив у репрезентацију Хрватске,

Ана Марија, својим објавама неријетко оставља фанове без текста. Годи јој да је називају најљепшом, али не и најсекипилнијом играчицом на свијету.

“Волим чланке који ме називају најљепшом фудбалерком или једном од најљепших, јер ме радује када чујем да сам лијепа. Али онда постоје новински чланци који ме описују као “најсекси” играчицом. То ми не дјелује добро, прије свих због моје породице”, поручила је популарна фудбалерка.

Хрватска нападачица је рекла да су је контактирали бројни познати фудбалери, укључујући аса Бразила и ПСЖ-а Нејмара, након што је њено име доспјело на насловнице током љета.

“Наравно да сам у контакту са другим фудбалерима, радимо исти посао. Било да се ради о мушким играчима Грасхоперса или међународним фудбалерима, размјена је увијек ту – али само на фудбалској основи. Нејмар је изванредан фудбалер. Надам се да ћу га увјерити да навија за женски фудбал”, закључила је Марковић.

(Независне)