НЕУМОРНИ КАРАТИСТИ КК "ШАМПИОНИ" :: Semberija INFO ::

 

НЕУМОРНИ КАРАТИСТИ КК "ШАМПИОНИ"


Викенд за нама био је препун активности за каратисте Карате клуба "Шампиони" из Бијељине. Најприје је петеро такмичара овога клуба у суботу, 29. октобра учествовало на 7. Карате турниру "Цастра ОПЕН" Бања Лука 2022.

На овом турниру је учествовало 477 такмичара из 50 клубова који су дошли из пет земаља. Од бијељинских Шампиона до медаље су дошли Димитрије Марковић (бронзана медаља у борбама за дјечаке од 11 година, -50кг), Александар Саша Живановић (сребрена медаља у катама за дјечаке од 13 година), Милош Симић (сребрена медаља у борбама за јуниоре, -76кг) и Лазар Марковић (златна медаља у борбама за јуниоре, -68кг).



У недјељу, 30. октобра Шампиони су играли на "два фронта", у Сарајеву и Зворнику. У главном граду БиХ је одржан 3. Карате турнир "Мастер Сарајево 2022" који је окупио 478 каратиста из 48 клубова из четири државе. Боје КК "Шампиони" бранио је Синан Паљевац који је у борбама, у конкуренцији јуниора до 68кг, освојио златну медаљу.

У исто вријеме, у Зворнику је трајао 8. "Зворник ОПЕН 2022", карате турнир на којем је учествовало 392 учесника из 32 клуба из БиХ и Србије.

Експедицију из Бијељине, чинило је шестеро каратиста. Златне медаље у наш град донијели су Марковић Димитрије (дјечаци од 11 година, -50кг, борбе), Вања Стојановић (дјевојчице од 10 година, -37кг, борбе) и Милица Марић (дјевојчице од 12 година, -45 година, борбе). Богдановић Емилија је освојила двије медаље и то сребрну медаљу у борбама за дјевојчице од 13 година, -49кг и бронзану медаљу у катама.



Лазар Марковић је на овом турниру освојио бронзану медаљу у категорији јуниора до 68 килограма.