ЈОВИЋ: ПРЕРАНО САМ ОТИШАО У РЕАЛ, ДОЛАЗАК У ФИОРЕНТИНУ ОДСКОЧНА ДАСКА :: Semberija INFO ::

 

ЈОВИЋ: ПРЕРАНО САМ ОТИШАО У РЕАЛ, ДОЛАЗАК У ФИОРЕНТИНУ ОДСКОЧНА ДАСКА


Нападач Фиорентине Лука Јовић говорио је о досадашњем дијелу своје каријере.

Овог љета се одлучио за промјену и прелазак у Фиорентину.
 
– Како за кога. Ја сам донио одлуку након што сам добро размислио о свему и након што сам видио шта ми је свака понуда доносила у том тренутку. Одлучио сам да дођем у Фиорентину иако сам имао понуде и већих клубова. О финансијама да не причам. Сви знају да сам се финансијски жртвовао да дођем овдје. Сматрам да ми је долазак у Фиорентину добра одскочна даска да се вратим у своју стару форму и да се поново вратим у неки велик клуб – рекао је Јовић за бањалучки “АТВ”.
 
Из Београда је даље ишао у Бенфику, па Ајнтрахт гдје се и препоручио мадридском Реалу.
 
– Било је добро. Једно велико искуство за мене и велика ми је част што сам био дио највећег клуба на свијету. Ипак, сматрам да сам прерано отишао у Реал, а у тренутку када сам ја дошао и док сам био у Реалу, експлодирао је Карим Бензема који је заслужено освојио Златну лопту. Нисам имао среће на почетку. Прво се десила корона, након тога и неке повреде, али сигурно је то било једно велико искуство за мене – сматра Јовић и повлачи паралелу са периодом у Звезди:

– Као што мислим да сам прерано отишао у Реал, тако сматрам да сам и веома млад заиграо за први тим Црвене звезде. Добио сам “деветку” , а тада нисам осјећао тај притисак толико иако је био ту негдје. Било је успона и падова током боравка у Црвеној звезди. Клуб је тада, по мени, био у најгорој ситуацији у историји. Драго ми је да се Звезда дигла након тога и да је стандардни учесник европских такмичења.

Говорио је и о пласману на Светско првенство и очекивањима у Катару.
 
– Драго ми је да смо обрадовали наш народ, да смо обрадовали Србију и Републику Српску. Ја сматрам да су људи из Републике Српске најбољи људи и да много воле када репрезентација прави добре резултате. Идемо на Свјетско првенство пуни самопоуздања. Играмо прву утакмицу са Бразилом и за мене је то добро. Позитиван резултат из те утакмице може да нас носи кроз остатак такмичења, а када прођете групе све је могуће. Игра се на једну утакмицу, неријетко квалитет није тај који одлучује и срећа је јако битан фактор. Наравно, сви ми очекујемо добар резултат –   поручује Јовић, преноси Б92.

(Српска Инфо)