ПРИЈЕМ ЗА ФУДБАЛЕРКЕ ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ :: Semberija INFO ::

 

ПРИЈЕМ ЗА ФУДБАЛЕРКЕ ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ


Под кишобраном Министарства породице, омладине и спорта у Влади Републике Српске годинама уназад реализује се пројекат Малих олимпијских игара са циљем укЉучивања што већег броја ученика у школске спортске активности. Такмичења у оквиру Малих олимпијских игара организују се на четири нивоа и то: школска, општинска/градска, регионална такмичења и републичка финала у атлетици, малом фудбалу, кошарци, одбојци, рукомету, спортској гимнастици, шаху и џудоу.



У малом фудбалу за дјевојке претходну сезону обиљежила је женска екипа Техничке школе „Михајло Пупин“ из Бијељине која је на крају и освојила прво мјесто МОИ Републике Српске. Данас је у Градској управи Града Бијељина уприличен пријем за златне фудбалерке из Рачанске улице.

-Састали смо се данас овдје како бисмо похвалили труд ових дјевојака и посвећеност запослених у Техничкој школи. Ова школа је прошле године обиљежила 100 година рада и по први пут су њене ученице направиле један овакав резултат.  Искористио бих прилику и позвао и друге школе да подручја града које имају спортске секције да се укључе у пројекат Малих олимпијских игара а Градска управа ће бити на располагању да им помогне на том пољу. Наше златне дјевојке из Техничке школе смо за сада подржали са једним сетом спортске опреме“, рекао је Младен Арсеновић, шег Кабинета градоначелника Града Бијељина.

Ученици Техничке школе „Михајло Пупин“ из Бијељине остварују запажене резултате на бројним такмичењима, у различитим областима. Све то говори у прилог квалитета организације наставно-научног процеса, посвећености професора али и мотивацији ученика у овој школи.



-Неоспорно је да смо морале уложити много рада и труда да бисмо дошле до првог мјеста. Истакла бих посебно нашег професора физичке културе, Предрага Тривуна, који нам је био стална подршка и извор наше мотивације“, рекла је Лана Радуловић, ученица трећег разреда Техничке школе.

(Семберија инфо)