КК „ШАМПИОНИ“: НАЈБОЉИ КЛУБ НА „Grawe Energija kup 2022“ :: Semberija INFO ::

 

КК „ШАМПИОНИ“: НАЈБОЉИ КЛУБ НА „Grawe Energija kup 2022“


У Бања Луци је у суботу, петог новембра одржан 10. „Grawe Energija kup 2022“. Овај карате турнир окупио је у граду на Врбасу 660 такмичара из 54 клуба из шест држава.

По завршетку такмичарског дијела сумирани су постигнути резултати. Каратисти Карате клуба „Шампиони“ из Бијељине освојили су 26 медаља (седам златних, 10 сребрних и девет бронзаних) и тако остварили најбољу позицију у укупном пласману што им је, по други пут заредом осигурало велики прелазни пехар. 

У катама су сребрне медаље освојили Божидар Симикић и Емилија Богдановић док су се бронзаним медаљама окитили Вања Стојановић, Вук Стевановић, Сергеј Стевановић и Николина Гаврић. У екипној конкуренцији каратисти Шампиона су освојили чак четири златне и три сребрне медаље.

На другој страни, у борбама је остварен подједнако добар ако не и бољи резултат. Вук Стевановић и Милош Симић су освојили златне медаље. Мало спортске среће у финалима недостајало је Зорану Стојановићу, Димитрију Марковићу и Николини Гаврић тако да су се морали задовољити сребрним медаљама. Милош Симић је, поред златне медаље у јуниорској категорији, наступао и у категорији млађих сениора гдје је освојио сребрну медаљу.

​На побједничко постоље са бронзаном медаљом попели су се Вања Стојановић, Сергеј Стевановић, Емилија Богдановић, Марија Трифковић и Хелена Ивковић. У екипној конкуренцији у борбама кадеткиње су освојиле златну а кадери сребрну медаљу.