ХАМИЛТОН ПОСТАО ПОЧАСНИ ГРАЂАНИН БРАЗИЛА :: Semberija INFO ::

 

ХАМИЛТОН ПОСТАО ПОЧАСНИ ГРАЂАНИН БРАЗИЛА


Седмоструки шампион Формуле 1, Британац Луис Хамилтон добио је у Бразилији титулу почасног грађанина Бразила, земље његовог идола Ајртона Сене.
 
Возач Мерцедеса, који ће се у недјељу такмичити на Великој награди Бразила, рекао је да му је част што је добио ову титулу, прву коју је бразилски парламент додијелио неком странцу.
 
"Цијелог мог живота Бразил је заузимао важно мјесто у мом срцу, то је мој други дом", рекао је 37-годишњи Хамилтон током церемоније у бразилском парламенту.
 
Обучен у плаво одијело, добио је медаљу у жуто-зеленим бојама Бразила из руку предсједника Доњег дома Артура Лира који га је назвао "Бразилцем у души".
 
Хамилтон је оставио утисак када је послије побједе на Великој награди Бразила 2021. године одао почаст Сени, троструком свјетском шампиону који је трагично страдао на трци у Имоли 1994. године.
 
"Када помислим на улице Салвадора или драгоцјену амазонску шуму, пожелим да проведем још више времена овде и боље упознам невјероватне људе и мјеста ове прелијепе земље", рекао је Британац.
 
(Независне - Телеграф)