СТОЈКОВИЋ: МИТРОВИЋ ИДЕ НА МУНДИЈАЛ И СА ЈЕДНОМ НОГОМ :: Semberija INFO ::

 

СТОЈКОВИЋ: МИТРОВИЋ ИДЕ НА МУНДИЈАЛ И СА ЈЕДНОМ НОГОМ


Александар Митровић ће ићи на Мундијал и са једном ногом и "за главу да га скратимо", рекао је данас селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси.
 
"Чуо сам да је на штакама - ја га нисам видео. Њега и за главу да скратимо, он ће ићи на Мундијал. Ми до ноћас имамо прилике да мењамо, сумњам да ће до тога доћи, али кажем, Митровић ће и без ноге ићи", изјавио је Стојковић на конференцији за медије у Старој Пазови.
 
Митровић је својим понашањем, играма, менталитетом, па и повредама које је имао, сећате се ударца који је добио у Београду на једној утакмици, заслужио Катар, додао је Пикси.
 
"Многи не би играли, али он јесте. Тако да ту, када је он у питању, нема дилеме", поручио је Стојковић.
 
Играћемо најбоље што можемо. Србија ће се трудити да покаже оно што је и до сада показивала. Оно у шта највише вјерујем то су моје очи, дакле оно што видим. Статистикама превише не вјерујем, рекао је селектор фудбалске репрезентације Србије.
 
- Оно у шта највише вјерујем то су моје очи, дакле оно што видим. Статистикама превише не вјерујем. Очекивања су велика, али то је и нормално. Сви смо свјесни тога, али опет идемо растерећени у Катар. Не волим не потребну гордост, а волим потребну скромност. Тако и сам живим, резултати ће доћи или неће, али морате да их заслужите - нагласио је Стојковић.
 
Најавио је нападачки фудбал и у Катару.
 
- Стил који гајимо и желимо да покажемо, а то је нападачки фудбал и донио нам је резултате - потврдио је Пикси.
 
Стојковић је причао и о повредама Влаховића и Митровића.
 
- Ни један тренер не воли кад су им играчи ван строја због повреде. Оно што је добро, вјерујемо сви да ће бити спремни за Мундијал. А, иако не буду, наћи ћемо рјешења. Спокојно и безбрижно одлазимо у Катар - рекао је Стојковић.
 
Селектор "орлова" се дотакао и списка репрезентативаца на којем се нашло 26 имена.
 
- Урадили смо фантастичну ствар, јер налазимо се међу 32 најбоље селекције свијета. На ширем списку било је 35 играча, а међу 26 нашли су се они који су из утакмице у утакмицу остварили ово што смо и прижељкивали. Они су играчи који заслужују да носе дрес репрезентације Србије. Они који нису на њему, далеко од тога да су им врата репрезентације затворена, и на њих ће се рачунати у следећим акцијама. Ово је списак онога што Србија има најбоље у овом тренутку донесен хладне главе без икаквог притиска уз договор са струком - истакао је Стојковић.
 
Новинарско питање селектору Стојковићи било је упућено о првој утакмици на Свјетском првенству и о томе да је Бразил један од фаворита на Мундијалу у Катару.
 
"Знамо да нам је прва утакмица против Бразила, а десет дана раније да говорим о томе... Нити сам се спремао, нити размишљам о томе. Бразил, сви знамо, један од главних претендената да постане шампион света. Имена на папиру нису довољна, морају да докажу на терену. Једва чекам ту утакмицу. То је лака утакмица за играње, у ком смислу? Па да се надиграваш. Уз респект према Бразилу, али да ћемо се предати, то мало сутра", наглашава Стојковић. 
 
"Важан ми је и стил фудбала"
 
Селектор Драган Стојковић је истакао да му је важно како играчи играју, али да му је битна и побједа.
 
"Лично бих био задовољан да одемо у следећу фазу и да се добро представимо. Моје неко размишљање је да је победа увек важна. Мени је битно како побеђујемо. Важан ми је стил фудбала, начин на који стварамо шансе и како доминирамо. Све је битно. Размишљамо како да зарадимо довољан број бодова за следећу фазу", истакао је Стојковић.
 
"Имамо прелепу шансу, јер играчи немају притисак са моје стране, имају апсолутну слободу да покажу раскошан таленат који поседују", рекао је Стојковић.
 
Фудбалери Србије сутра путују у Бахреин, гдје ће у петак против селекције домаћина одиграти посљедњи припремни меч пред пут у Катар.
 
У Доху стижу у суботу, а прву утакмицу на Мундијалу одиграће против Бразила 24. новембра од 20 сати.
 
Четири дана касније слиједи дуел против Камеруна (11.00), а групну фазу завршиће дуелом против Швајцарске 2. децембра (20.00).

(Глас Српске)