Почиње Свјетско првенство, пратите га у програму БХТ1 уз најмодернију технологију :: Semberija INFO ::

 

Почиње Свјетско првенство, пратите га у програму БХТ1 уз најмодернију технологију


Почиње Свјетско првенство у фудбалу које се одржава у Катару, а у 17 сати га отварају Катар и Еквадор те је то уједно једина утакмица која ће бити одиграна у недјељу.

Ово првенсто јединствено је по много тога с обзиром на то да је прво у историји које се не одржава у мају, јуну или јулу. 

Првенство ће трајати до 18. децембра, а све утакмице можете пратити у програму БХТ1. Ово је 22. по реду свјетско првенство те друго које се одржава на азијском континенту. Прије 20 година је, подсјетимо, одржано првенство у Јужној Кореји и Јапану. 

Такође, ријеч је о посљедњем првенству на којем ће наступити 32 репрезентације јер је ФИФА донијела одлуку о повећању броја репрезентација на првенству које ће се одржати 2026. године. 

С обзиром на то да су у љетним мјесецима температуре у Катару изнимно високе, ово првенство се одржава у новембру и децембру. Наша репрезентација није се пласирала међу 32 врсте које ће наступити на мундијалу.

У програму БХТ1 већ од 15:30 можете пратити емисију посвећену мундијалу, а од од 15:45, такођер у нашем програму, свечану манифестацију отварања првенства. 


БХРТ