БОМБА! У ЦРВЕНУ ЗВЕЗДУ СТИГАО НБА ПЛЕЈМЕЈКЕР КОЈИ ЈЕ БИО ВЕЛИКА ЖЕЉА ПАРТИЗАНА :: Semberija INFO ::

 

БОМБА! У ЦРВЕНУ ЗВЕЗДУ СТИГАО НБА ПЛЕЈМЕЈКЕР КОЈИ ЈЕ БИО ВЕЛИКА ЖЕЉА ПАРТИЗАНА


Foto: KK Crvena zvezda/Promo
Кошаркаши Црвене звезде добили су ново појачање. Последњи ас је стигао “преко баре” право из Торонта, града НБА шампиона Репторса.
Најприје је овај ас најављен твитом који приказује његов лет из Канаде за Београд, а у коме су откривени само иницијали аса “ЛБ”:

У питању је ас који је прије четири године повезиван са евентуалним доласком у Партизан – Лоренцо Браун.

Овај 29-годишњак игра на позицији плејмекера и посљедњи је дио мозаика који је био неопходан тренеру Милану Томићу.

Амерички плејмејкер и бивши играч Торонто Репторса, Лоренцо Браун (28,196 цм) нови је плејмејкер Црвене звезде! Браун је био прва жеља црвено-бијелих у овом прелазном року, а успјешни преговори окончани су потписивањем једногодишњег уговора.

Браун (рођен 26.08.1990 године) са црвено-бијелима је потписао једногодишњи уговор и представљаће велико појачање за актуелног шампиона АБА и српске лиге у предстојећој сезони.

Лоренцо Браун је висок 196 центиметара и основна позиција у тиму му је организатор игре. Рођен је у Џорџији, а током три сезоне а колеџу „Нортх Царолина Стате” истицао се одличним играма и бројним асистенцијама (12 поена, 4 скока и 7 асистенција по мечу у просјеку), што га је сврставало међу најбоље играче Атлантске конференције НЦАА.

НБА каријеру почео је у дресу Филаделфије 2013.године, а током професионалне каријере наступао је и за екипе Минесоте, Финикса, као и за њихове екипе у Г лиги. Током 2016.године по први пут се, попут великог броја америких играча, отиснуо у Кину и наступао за екипу “Зхеијанг Голден Буллс”, а најзапаженију ролу у НБА остварио је у екипи Торонто Репторса актуелног шампиона НБА лиге за који је наступао и у актуелној сезони (први играч у историји НБА који је потписао тwо wаy цонтрацт у лиги, који је зарадио титулом МВП-ја “Г лиге” гдје је наступао за екипу “Репторс 905”), прије него што се поново отиснуо у Кину у јануару 2019.године и потписао уговор са екипом “Гванжу Лајонса”.

Долазак у Црвену звезду биће први европски ангажман овог плејмејкера кога краси одличан преглед игре и бројне асистенције у европској кошарци, пред сезону у којој ће црвено-бијели одиграти велики број утакмица у Евролиги, АБА лиги и домаћим такмичењима. Такође, долазак Брауна велико је признање за клуб јер је амерички плеј међу бројним понудама изабрао Црвену звезду и изазов који доносе Евролига, одлична атмосфера на утакмицама српског клуба и одлични саиграчи који га очекују у црвено-бијелом дресу.

Лоренцо Браун је након Дерика Брауна и Џејмса Гиста треће појачање КК Црвена звезда мтс у овогодишњем прелазном року. У клуб су се током љета вратили Чарлс Џенкинс и Огњен Кузмић, а уговоре су обновили Бранко Лазић, Филип Човић, Бориша Симанић, Огњен Добрић, Били Берон, Мохамед Фаје, Стратос Перпероглу, чиме је обављен велики посао у прелазном року, а Црвена звезда спремна дочекује изазовну такмичарску сезону 2019-2020.

(Блиц)