Манчестер јунајтед и Роналдо раскинули сарадњу :: Semberija INFO ::

 

Манчестер јунајтед и Роналдо раскинули сарадњу


Напокон је завршена сага са Кристијаном Роналдом и Манчестер јунајтедом. Португалац и енглески тим споразумно су раскинули сарадњу објавио је клуб.

Одлука о раскиду сарадње ступила је на снагу одмах иако је Роналдо у Катару са репрезентацијом.

Сага траје још од завршетка претходне сезоне када Манчестер јунајтед није успио да се домогне Лиге шампиона. Португалац је већ тада дао до знања да не жели да игра Лигу Европе и да жели да оде у јачи клуб.

Од тог тренутка траје сукоб Роналда и Јунајтеда. Најбољи фудбалер Португала је довођен у везу са великим бројем клубова из елите.

Услиједили су сукоби са тренером Ериком тен Хагом, који га је у једном тренутку и избацио из тима због одбијања да у другом полувремену уђе у игру.

- Клуб му се захваљује на његовом огромном доприносу у два периода на Олд Трафорду - наводи се у саопштењу Манчестер јунајтеда.

Из клуба су Роналду и његовој породици пожелили све најбоље у будућности и додали да сви у Манчестер јунајтеду остају фокусирани на наставак напретка тима под Ериком тен Хагом и заједнички рад на постизању успјеха на терену.
Роналдо је са Португалом на Свјетском првенству у Катару и требало би да буде капитен у првој утакмици Групе Х против Гане у четвртак.

- Након разговора са Манчестер јунајтедом, заједнички смо се договорили да пријевремено раскинемо уговор - наводи се у саопштењу нападача.

- Волим Манчестер јунајтед и волим навијаче, то се никада неће промјенити. Међутим, осјећам се као право вријеме да тражим нови изазов. Желим тиму пуно успјеха у наставку сезоне и у будућности - изјавио је Роналдо.
 
(РТС)