ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО ИЗГЛЕДА ГРАДИЛИШТЕ ЗА ЂОКОВИЋЕВ ТЕНИСКИ ТУРНИР :: Semberija INFO ::

 

ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО ИЗГЛЕДА ГРАДИЛИШТЕ ЗА ЂОКОВИЋЕВ ТЕНИСКИ ТУРНИР


Градња инфраструктуре за тениски турнир АТП 250 “Српска опен” увелико траје, а снимци са земље и из зрака које је забиљежила камера показују како градилиште “врви” од камиона и радних машина.

Захваљујући лијепом времену за ово доба године, багери су већ ископали огромне количине земље на мјесту гдје ће се изградити потпуно нови спортски терен.

Породица Ђоковић указала је част Бањалуци и турнир који се игра у Србији је привремено, на годину дана, пребацила у највећи град Српске који ће у априлу угостити нека од највећих имена свјетског тениса, међу којима би требао бити и оно највеће, Новак Ђоковић.

Како је раније речено из Тениског савеза Републике Српске, циљ је да се кроз адаптацију и проширење Националног тениског центра у парку Младен Стојановић обезбједи капацитет од 10.000 сједећих мјеста.

Биће изграђен и стадион, који ће у првој фази бити отворен, а касније претворен у мултифункционалну дворану.
Међутим, земљани радови проузрокују велике проблеме возачима, али и пјешацима.

Наиме, како је то видљиво, велика количина блата завршила је на оближњим саобраћајницама на које излазе камиони са градилишта.

Очигледно је да се организаторима журило, па оваквим проблемима нису посвећивали већу пажњу. То не оправдава инспекторе градске Комуналне службе што нису изашли на градилиште у центру града и извођачу наредили да сапере камионе прије него што изађу на једну од најпрометнијих улица, а само пар стотина метара далеко од Административног центра Републике Српске.

Тениски савез Републике Српске није имао времена ни за процедуре јавних набавки, па је са извођачима договорен посао без расписивања тендера.

То им је како су рекли дозвољено, јер по Закону о јавним набавкама они нису уговорни орган који би имао такву обавезу.

Док радови трају, Ђорђе, најмађи брат од тројице Ђоковића основао је у Бањалуци фирму “”Легацy Интернатионал” преко које ће се организовати турнир.

Генерално, овај пројекат ће остати упамћен и по томе што је ујединио градску и републичку власт.
Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић за Милорада Додика више није “недоношче”, како га је раније описивао, док је са друге стране, Додик од “криминалца” у очима Станивуковића постао партнер.



(Цапитал)