ПОРАЗ ШВАЈЦАРСКЕ ОД БРАЗИЛА ОСТАВИО СРБИЈУ У ЖИВОТУ :: Semberija INFO ::

 

ПОРАЗ ШВАЈЦАРСКЕ ОД БРАЗИЛА ОСТАВИО СРБИЈУ У ЖИВОТУ


Фудбалери Бразила побиједили су Швајцарску 1:0 у другом колу групе Г на Свјетском првенству у Катару голом Каземира.

Овим тријумфом Бразилци су оставили Србију у игри за осмину финала Мундијала па ће путника у дугу фазу такмичења одлучивати меч "орлова" и Швајцарске који је на распореду у петак.

Математика је јасна - Србију било каква побједа против Швајцараца води у другу фазу такмичења међу 16 најбољих на свијету.

Бразил је оправдао улогу фаворита и након тријумфа у првом колу над Србијом дошао је до нова три бода слављем над Швајцарском.

Теренску иницијативу у првом дијелу меча имао је јужноамерички тим и стварао је озбиљније шансе, међутим најзанимљивија ситуација догодила се у 44. минуту меча, а која се не односи на фудбал.

Наиме, дошло је до техничких проблема када су се на моменат угасили рефлектори на стадиону. Судија је одмах комуницирао са надлежнима, али се свјетло убрзо упалило и меч је настављен.

У наставку утакмице до првог великог узбуђења дошло је у 64. минуту када је Бразилцима поништен гол.
Винисијус је прелијепо прошао по страни, избјегао клизећи старт Видмера и унутрашњим дијелом стопала погодио доњи десни угао голмана Швајцарске.

Ипак, ВАР технологијом је утврђено да се Ричарлисон укључио у игру, иако није ни играо лоптом, али утицао јесте на игру јесте.

Међутим, Бразил је у 83. минуту успио ипак успио доћи до предности голом Каземира.

Лијепа акција одиграна је на лијевој страни казненог простора Швајцарске, Каземиро се убацује и асистенцију Родрига претвара у гол.

До краја меча Швајцарска није успјела да се озбиљније супростави петороструким шампионима свијета и Бразил је уписао сигурну побједу.

Подсјећамо, у првом мечу другог кола групе Ф Србија и Камерун одиграли су неријешено 3:3.

(Независне)